Gott Nytt År alla!!::.:!!

 
 

Mackan






Dags snart för 2009...



Nu snart dags att säga adjö till 2008. Slutade vid 16 och då blev det att dra till A och M kvällens eminenta värdpar för kvällens trevliga tillställning. Medtagen andel till ett gående bord, samt eget kött blev bra men kanske man åt för mycket, rullar runt i maggen lite eller så är det den förbannade vintersjukan. Och andra sidan så lite sömn detta dygn då kneget varit bland de mest tuffa på länge,så är nog mest sömnbristen som gör att man mår lite orm just nu. Dock trevligt träffa alla inklusive syster och svåger på denna tillställning, M, T, H, Å, S, T, U, T, A, M, A, M, D, S, M, M, S, K, mfl mfl och säga gott slut i alla fall. Vi möts igen nästa år med nya friska tag.
Kommer även att fortsätta att besöka A`s blogg som ger goda tankegångar av ens eget intresse av modet som kanske kan ge en tips om vad som gäller nästa år i inne och ute. Hoppas att även A fortsätter med besöken väldigt trevligt. Nu säger jag bara ....Tack alla besökare för denna period och år, tack för alla goda råt på livets vandring efter den rätta vägen åter igen. Väl mött
 
 



 



Mackan
   








Goder morgon alla där ute...

Knegar för fullt så nu dags sussa lite. Haft en tung natt så man har inte hunnit in med inlägget som var utlovat. Ha en bra dag alla kommer åter senare under dagen.

Mackan

Dags för bokslut 2008...


Vi börjar med lite om dagens händelser, upp och vid 9 till B för en behövlig massage av kroppens alla små muskler, så skönt så skönt blir att boka en ny tid nästa veckan för att mjuka upp de små krabaterna. Därefter en sväng på Claes Olsson för lite reainköp och denna gång en Kodak digitalkamera på reapris, skivor för bränning av div musik, kabelsamlare, usbportar mm. Intog en lunch med A, S, S, S, T mfl på en av stans centrala ställen, en gott kyklingspett samt lax och potatisgratäng.

En tur till mor och far och träffade de små liven I och E som fick sina julklappar denna em istället för julafton då sjukdom störde julfirandet.

Nu på kneget och gör mig klar för detta skift och jag så i morgon dags fira ut detta för mig delvis trista år.

Dags för att göra bokslut för år 2008 ett för mig rätt så delvis trist och deprimerande år pga olika orsaker som kommit att följa mig på vandringen på livets väg. Så för att inte tråka ut er så säger jag så här ni kan läsa en del av detta i början på bloggen om det intresserar er. Kändes som en bra början men känner att man varit som i ett vakum efter alla händelser i livet. Då missar man det viktigaste nämligen sin kärleks signaler om saker och ting. Men samtidigt så är vi olika individer som visar och säger saker på olika sätt och ibland har man verkligen svårt förstå vad meningen i det hela är. En sommar med lite sol och värme tyvärr men klagar ändå inte då man inte har det så tufft som andra bloggare här inne. Och andra sidan så visst man har lärt sig mycket av denna motgång i livet som verkligen ger en syn på hur mycket man måste respektera andra indvider även om man känner olika. Hoppas det nu har gett nån annan också en bättre syn efter lite eftertänksamhet men en god jul vore på sin plats inte allt för stort åtagande känns det som, ja sen jag säger som Robert Gustavsson som Tony Rickardsson " ja jag är inte bitter " Och andra sidan så känns det rätt så lugnt just nu och detta stör mig inte på något sätt idag som det skulle ha gjort för en tid sedan. Saknaden finns där för även knoddarna gav ett spår i ens själ liksom övriga släkten.

Sen så är ju de personer i släkten som jag misst även dom lämnar ju ett saknadens spå efter sig, farbror, faster och mormor. Så julen kändes som lite trist då sjukdom gjorde att småttingarna inte kunde vara med och inte mostra som är sjuk åter igen.

Ja tillbaka till sommaren då var ju det dags att åter intaga sin roll på STG i S och vårda de i södra delarna av landet, alltid lika trevligt att komma ner till dessa underbara individer som verkligen visar att man tycker om mig som person och visar att man har respekt för mig och min kompetens. Hoppas att man åter vill se mig där nästa år så kanske man kan få byta ord med A över en java på något av stadens fik. Redan bokat in en hockeymatch i S i februari med en del av gänget ska bli trevligt.

Men jag hoppas och tror att 2009 kommer att bli ett bra mycket bättre år än detta som ni förstår av inlägget var ett bakslag totalt bakslag i vandringen på livets väg.
Nu börjar man finna lyckan i livet igen men visst en liten bit kvar till att glida upp på rätt sida av vägen. Visst finns en del som kommer att dra mig tillbaka men tror jag kommer att känna mig lugn även då och snabbt komma igen.
Vänner är a och o i dessa tider även de vänner man finner på nätet som förstår ens situation och ger en tips för att ro hem denna kamp mot ens inre. Mr X för sina goda tips om livets kval.



Även de träffar man haft med kuratorn och de böcker man läst igenom och även dom ger ju en del bra tips på kartkoordinaterna som ger rätt vägledning.
Släkten som även dom varit där då det som bäst behövs.
Nä nu säger vi må 2008 sluta och vi kan göra ett bra bokslut för att 2009, och då få igen alla styrka och energi så vadnringen ska bli så fridfull och så lite hinder ska mötas , visst hinder kommer alltid att följa en men kan inte bli sämre än det år som flutit förbi. Kommer att ikväll göra ett till inlägg innan vi i morgon gör det sista för detta år. Jag hoppas verkligen att ni hittar hit även nästa år för då blir det mer ljuvliga tankar och tycken i denna blog och inte så trista som man haft detta år. Men som sagt kommer igen ikväll med ett näst sista inlägg för detta år. Väl mött ikväll........


Mackan


Åter tillbaka i lyan....

" Status quo " nuvarande tillstånd...... 

 Nuvarande tillstånd är rätt så lugnt och rofyllt vad jag kan känna just nu i detta ögonblick som detta skrivs. Fylld med smörgåstårta och gräddtårta då jag denna afton besökt A som fyller år denna dag. Det blev en present inhandlad på ES en lite udda affär. Men ett gott skratt förlänger livet sägs det!?! M, A, Å, S, K, H, T, U, M, S, C, V, T, A, F mfl mfl befann sig där för att fira den unge herrn som fyllde hela 41 år.
En dag annars i lugnets tecken, lagt in externa hårddisken, ska nu lägga in skrivaren och få den att funka, först en glutt på småkronorna som spelar mot Lettland denna afton. Ja hörni alla där ute snart inte så långt kvar av detta lite för många och med mig trist år 2008. Önskar verkligen få känna glädjen i livet igen 2009 som snart anländer.
Jag återkommer lite senare denna afton för att insupa lite blogg och annat i denna cybervärld......
Väl mött .....
 
 


Mackan

Tjena alla där ute...


 
 

Tillbaka i lyan efter en sväng på stan och intagande av en lunch i sällskap med A, H, S, H, samt T. Efter det en sväng på en affär inköper  vissa attributer till en som idag fyller år: Hipp hipp hurra. 

 
 

Mode är nog en för mig ovan värld men faktum är att en viss bloggare har fått mig att inse är nog dags att även här variera sin garderob en del då det nya året inträder. Så ska ta mig i kragen och kolla igenom dessa garderober och se vad man kan tänkas behöva inköpa för att klä upp denna herre. Visst detta år har ju blivit en del nya plagg, dock säker att det kan behövas lite mer av den valutan. Tur man har en att bolla med om så skulle behövas en som är lite mer insatt än en själv. 

 
 
Nåväl en kortis blev detta men väl ett inlägg. Ska ta och fixa lite rim nu så hörs vi till kvällen.
Väl mött 


 
 
Mackan

En snabbis sen städa....

 


Läste just en debattartikel på DN`S hemsida om vår pension och pensionsåldern. Får mig att fundera över hur jag själv vill ha det den dagen då det är dags? En fråga som gör att man snabbt tänker på hur ens pensionsparande går så här i krisen tecken. Och ja inte är det så fina siffror i kuvertet man erhåller från PPM, sjunkit rejält sista tiden " suck " *L* men vad gör det nä inget man ska tänka på jag lever och börjar känna mig väldigt pigg trots ett rätt så hårt år 2008. Har en stadig inkomst som man gör rätt för och lite till, så ett par år till innan man ska tänka på hur ens nästa strid i arbetslivet ska bli och va. För att fortsätt ja visst vill jag det men hur länge orkar kroppen och själen? Nätterna tär och ja som sagt man blir inte yngre men väl mer mogen och bör nog tänka på hur jag vill ha det. Skulle det vara möjligt jobba kvar så visst den vänskap som skapas är enorm, den uppgift man utför känns så enorm då man kan hjälpa individer i nöd.  Den andra sidan man möter så nära och ger en vissa bitar till den syn man har på människan och individen.
 Nåja ett par år till sen så tar vi en stark funderare över sista striden som väntar innan den dagen då det är dags. Kanske man är kvar i detta yrke men med stor sannolikhet så finns jag då inom något annat, vad det vettte fåglarna inte i dag då är min livssituation att fånga dagen det viktigaste och det går bra känns det som i alla fall.
Lite mer att fila på innan vi lägger in årskrönikan.

 
 

Mackan


 
 

 
 
















Måndag början av slutet...

Nu är det snart dags för bokslut för år 2008 och det känns så skönt att få göra. Men jag väntar ännu en dag innan årskrönikan kommer att läggas in.
Vaknat och somnade rätt snabbt igår kväll efter en arbetsam dag på jobbet.
Ska ta och städa lite nu och fixa och dola, ner på stan en sväng och kolla läget.
Till ( ) och käka middag sen får vi se vad det blir resten av dagen.
Kommer åter till kvällen med nya friska inlägg. Väl mött ikväll.

Mackan

  



God afton alla där ute....

 
 
Goder afton alla vänner där ute. Hoppas ni har det bra, sitter och dolar med bloggen verkar att det funkar nu räkneverket mm mm mm. Inte det lättaste inte. En seg dag mycket jobb så man gått på knäna nästan. A-skiftet är inte det bekvämaste då man jobbar helger. Nu ledig i morgon det är en sak som är säker i alla fall. Vart lite tokigt igår då man totalt förträngt att man skulle till kneget.
Varit till M och A och tittat på hockeyn vilken pers och vilken besvikelse det blev denna em. En förlust åter igen inte bra inte bra, nåväl bara att komma igen på tisdag men då en ännu svårare match.
Nu tänkte jag lyssna på lite musik igen och dola med inköpta varor från igår. Orkar verkligen inte skriva mer denna afton då man är seg i roten och ögonen. Önskar er alla en bra morgondag vad det nu kan innebära i vandringen på livets oroliga väg.
Väl mött i morgon
 
 
Mackan


 
 












Kvällens inlägg...



" Amor et melle et felle est fecundissimus " kärleken är rik på både honung och galla......

Kvällens latin kommer nog bara för att ja man kan konstatera att det stämmer rätt bra detta uttryck om kärlek.

Ja denna dag blev lite upppackad då jag missat att jag skulle jobba a-skiftet och börja 15, ca 15:01 ringde M och undrade var hans kompanjon höll hus. Då satt jag just vid datorn och skulle lägga in den externa hårddisken och skrivaren jag idag på Elgiganten inhandlat på julrean. Blev att snabbt kränga på sig ytterkläderna och dra iväg i en himla fart till kneget och svida om till arbetskläderna. Och ja nu sitter man här lugnet har lagt sig över staden och man kan slappna av och skriva kvällens inlägg.

En dag med konstigt avslut så man känner sig rätt så vimmelkantig kastas in i kneget blir så snabbt man ska avsluta sina åtaganden och inte kunna samla ihop mat och dylikt som ska med till kneget. 


Nu börjar det bli snart dags för kudden och läsa boken om vårt spel i livets vandring och vad olika sätt att visa med rörelser och ord vad som är bra och dåligt i förhållningssättet mot andra individer. Men som sagt i morgon så återkommer jag med nya inlägg om helgen som flög förbi............. Väl mött i morgon då jag ska fixa till bloggen en sista gång och få till räkneverket, hoppas jag verkligen samt lägga in fler detaljer på bloggen.



Mackan



Hejsan ......

Goder julreadag alla där ute... ja nu åter efter en tur på staden och har just tagit del av julrean år 2008. Fast idag rätt lugnt på EG, inköpte en skrivare samt extern hårddisk till lilla datorn. Före det en fika på stan med H, T samt U, samtalat om ditt och datt. Nu närmar sig brytningen till 2009 så dags börja fila på årskrönikan, vad den innehåller ja de vete tusan ännu. Ikväll så har jag ännu inget bestämt så det kan bli vad som helst som det nu ser ut. Ska nu ta och fila lite på bloggen få se vad man kan få till denna dag. Vi höres sen ikväll

Mackan

Olika meningar om hur man gör.....


Ja denna annandagen är över för denna gång. Började med ett besök hos mor och far för att käka lunch och lämna present till moder. Blev en talbok en deckare av en för mig okänd författare.
Därefter upp på stan fixade en grej innan hockeyn började. En allt för dålig insats denna em av dett lag. Men en upplevelse som gjorde mig väldigt irriterad på en viss person som kom i min väg för att utverka mitt uppdrag.
Man kan alltid ha olika meningar hur man gör i en viss situation, men en viss kategori individer nu inte alla utan säkert en promille av dessa högre upsatta i samhället. Som ska bota kan bete sig på ett för mig väldigt respektlös sätt inte se att denna individ kan mer än vad hon tror, en individ som skulle sätta sig ner och läsa betendevetenskap för att inse att man kan vara mer ödmjuk i sin framställan av vissa aktiviteter. Och att se ner på sina undersåtar är för mig i dessa dagar ett bra bevis att denna individ skulle få en dag eller två på skolbänken och lära sig förhållningsätt i mötet med sina kunder och undersåtar. Sen är man i en organisation som har ett visst sätt att jobba ska man inte komma och armbåga sig fram och försöka lägga in egna värderingar om hur saker och ting ska skötas. Då lyssnar man på de som är inne i organisationen och följer deras sätt att jobba även om det kan vara en aning konstigt i dennes ögon.
Respektlöshet är och kan bli så förnedrande i vissa situationer så det är för mig otänkbart i det yrke jag har, tyvärr så finns det allt för många som i den högre skolan kommer in på höga betyg, inte på sitt sätt att bemöta andra människor i en svår situation eller uföra de praktiska åtaganden denna tjänst innebär.För ett högt betyg är inte en garanti att denne individ klarar av sitt ämbete med att leda och fördela, ge information i en svår situation eller kunna snabbt avfärda en snar uppkommen händelse som kan försänka individen i en svår sitution.
Kommer i morgon att ta kontakt med den som ska vara ledande och fanns på plats men gav för mig riktig information till den indivd som det gällde. Förklara min syn på den andre och vad som den egentligen har i denna organisation att göra. Eller är det en person som tar för sig saker som inte är godkända, då måste något göras. 
Avslutade en sväng hos Å och P fikade en sväng och därefter till S och fixade en grej innan man tog tag i lugnets vrå i lyan. 
Önskar alla en goder natt och väl mött i morgon..

Mackan

Grattis morsan och M.






Ja annandagen är här och det innebär födelsedagar i familjen hedervärda 64 år blir mor o mostra denna dag.    
 
Som annars går i hockeyns tecken, omstart av elitserien efter uppehållet och spänningen är olidlig. M och M ska hjälpa mig idag att hålla kollen. Blir intressant att se M`s intåg på isen denna dag.
Efter hockeyn blir det detta år ingen utgång som jag vet nu, ett besök hos Å och P verkar mer intressant denna afton. Dit och surra lite och umgås. Men vi ser väl sen ikväll vid nästa inlägg.
Ska även försöka få till mer på bloggen, lägga till lite mätare och annat.

Och snart dags lägga in årskrönikan få se vad man kan få till där.
ha en bra dag ni alla där ute i cybervärlden....... och ni övriga odödliga och dödliga som finns i närheten..... Väl mött i nästa inlägg denna annandag!




 



Mackan
















Annandagen är nu här.. strax.



Grattis till mor och moster M fyller 64 år denna dag 26 december, önskar dom alla lycka denna dag.
Åter till den 25è som nu lider mot sitt slut, en lugn och vanlig knegardag med alla handa upplevelser. Både intressanta och vanliga. Kvällen blev i lugnets tecken, en kopp hos M, M och A på S och surrat lite om morgondagen och annat ex dårars paradis...:)
Samtal med en person om livets vandring och vilka vägval man tar och erfarenheter om liv och anhöriga som drar vidare i livet till en annan dimension eller vad?!
Nu sängen så ska jag försöka fixa till bloggen i morgon då jag är piggare får det inte att funka som jag vill.
Väl mött ni alla där ute i universum......

Mackan





Juldagen 2008




God fortsättning på julen ni alla där ute, ja då är  jag åter här skriver ett inlägg. Knegar fortfarande haft en del men just nu lugnt känns skönt. En lugn natt har det också varit och blev väckt vid 8 tiden. Snart dags för en jullunch igen som faktiskt L bjuder på. Sen väntar ett par timmar innan man får ta sitt pick och pack och bege sig till mor och far. Tog med mig en burk av farsans V-sill som han gjort i jul, ska lägga ut receptet vid ett senare inlägg. Den uppskattades verkligen av alla och avnjöts av oss tillsammans i går kväll, blir en bit även denna lunch. Pratade med svågern i morse och lille I hade en lunginflammation och fick pencillin igår att knapra på får hoppas på ett snabbt tillfrisknande, så han och E kan få sina julklappar. Nu åter till kneget och vad det nu medför denna dag. Väl mött ikväll.




Mackan





Julafton övergår snart i juldagen..



God afton ni alla där ute i universum. Är alla nöjda och belåtna med denna julafton 2008? Är inte riktigt nöjd då vi inte kunde ha en riktig julafton då syrrans I och E blev sjuka i sista stund, och mostra som måste va så sjuk. Men en jullunch med mor och far samt E och B. Inga julklappar detta år i överflöd, men gav mor och far en ljudbok en deckare, ävent till E och B även dom fick en ljudbok samt en korv. Är även glad att A fick komma hem från sjukan där han legat över natten för en koll. Nu så övergår denna julafton sakta men säkert till juldagen. Knegar till 15 i morgon och då blir det en färd till mor och far igen. Vad som sen sker på kvällen det har jag ännu inte bestämt vi får se det ger sig nog under dagen i morgon. Önskar nu ni alla där ute en fortsatt god och varm jul. Och jag hoppas att vi snart får bukt med många svarta inslag i samhället som kan ställa till oreda en sådan här afton, tyvärr så är det en dröm som man nog aldrig kan få uppleva om inget drastiskt händer och sker. Nä nu åter till kneget igen men återkommer i morgon med inlägg över detta dygn.  





Mackan

24 december 2008



Ja nu är den här den älskade och oönskade julen, beroende vem man samtalar med. Ska piffa till mig och sedan dra till ( ) för en lunch. Får hoppas att ungarna kommer så dom får sina klappar. Sen önskar jag att mor kan slappna av lite men tyvärr blir nog svårt.
Önskar ni alla där ute som läser dessa rader en riktigt God Jul o Gott Nytt År........ vi möts igen.













Mackan

Snart är det juldags morgon...



Ja snart är det juldags morgon och alla barnen får sina klappar och ljuset sprider sig över världen. Kan man hoppas i alla fall. Men tyvärr vissa blir utan så synd inte tomten finns eller hur är det? Nåväl syrrans I sjuk kanske dom inte kan komma hoppas kan vi. Mostra sjuk o inlagd så får väl se denna gången hur det går, såg inte så bra ut då jag var dit idag.
Jag önskar nu alla där ute i universum en varm och glad julafton. Återkommer med inlägg i morgonkväll.
Väl mött då.

Mackan


God Jul o Gott Nytt år












" Per tenebras ad lucem "




Genom mörker till ljus har man gått denna höst. Men visst vissa ögonblick har man undrat ska man verkligen klara detta? Då vissa element visar sig och skapar bilder över vad som varit. Från den dagen och även idag så ser man dessa element och ja inte är det lätt. För några veckor sedan kanske det skulle kännas som kniven igen, men nu lugnet. Men visst önskar saker och ting vore annorlunda i en viss fråga. Varför? jo nu är det jul och visst man ser tillbaka och saknad uppkommer även om den känns ganska så lugn. Fortsätter dagen på kneget och så får vi se vad denna dag ger i upplevelser. Återkommer ikväll dan före dopparedans inträdan. Väl mött....

Mackan



http://www.youtube.com/watch?v=7L3HzoeJQf0







" Ex animo "




Det jag skriver i denna blogg kommer från hjärtat även om det är svårt att formulera då jag ej vill lämna ut för mycket. Men sen så visst finns det säkert saker man aldrig kommer att ta upp i detta forum då vem som helst ,kan läsa dessa inlägg.



Nog om detta nu är julen här och vi ska känna värme, harmoni, ljuvliga dofter ( även om det kan vara svårt då vissa dofter uteblir för mig ). Tiden på året som är till för våra små indvider med klappar, godis, tomtar och andra figurer som förgyller tillvaron, ska förgylla. Tyvärr i detta rätt så kyliga samhälle så finns de som inte får eller kan uppleva denna ljuva tiden då orsaker som för dom är oundvikliga för dom har ej orsakat dessa utan någon annan individ eller verkan sett till att käppen i hjulet kom fram just nu i denna stund då det är deras tid. Tänker även på en blogg jag var inne på häromdagen en tjej i sina bästa år med kräfta som sätter käppar i hjulet, hennes lille och familj som strider mot denna best som gör så ont i så många individer och kan verkligen stjälpa den julefrid man ska få känna. Ljusen denna afton tänder jag för henne och hennes familj och hoppas verkligen du tar fram dina krafter för att sätta motståndet till besten och dess konsekvenser i erat liv. Och ha en så bra jul du och din familj bara kan efter allt. Tänker på er...







Nu åter till kneget och vad det medför, få se vad det kan bli detta skift. Började rätt så körigt faktiskt men lugnat ner sig nu. Ska se vad de andra håller på med om det blir någe snack eller annat. Ha en bra kväll alla.  Väl mött i nästa inlägg.
Jo en sista rad blir denna. Finns även på Stadsmissionens hemsida!

Tänkvärt nu i Jul... Tänk på de hemlösa och skänk en femma till Stadsmissionen!
SMS:a " HEM5 " till 72900 för att skänka 5kr !   





Mackan








http://www.youtube.com/watch?v=zIRrpU-qFsw

http://www.youtube.com/watch?v=aJ3hm6io9ow


Halloj

 
 


Inne en kortis nu innan kneget börjar. Varit på staden och käkat lunch med S, A samt A, C och S.
Före det en sväng till S och lämnade en julblomma men hon var inte hemma så jag hängde den på dörren.
En signal till far och läget lugnt, ute och skottade snö som verkar fortsätta att falla. Blir kanske en del att göra ikväll kan jag tänka. Ja nu känner jag mig inte som figuren ovan utan är lugn och känner kanske att man är lite loj idag. Men är väl allt stök runt om en då man besöker staden och myllret där. Nu lyssnar jag just på Ave Maria och ja en bra låt att koppla av till nu innan man ska knega och se vad det ger för upplevelser denna gång. Ha en fortsatt bra dag ni alla där ute i cyberspace..... 

 



Mackan  


  










Dan före dan före dopparedan...

 


Han kommer vår gode vän tomten, han kommer eller gör han verligen det? Ja till de små barnen som verkligen uppskattar denna härliga varelse som existerar eller? 
Idag ska jag ta och köpa en julblomma till S och önska en god jul, käka lunch i stadens vimmel. Därefter till kneget och köra ett skift igen. Skicka lite julhälsningar på mobilen och mail. Så återkommer jag i kväll med ett litet inlägg över dagens upptäckter. Ha en bra dag! 

 
 

Mackan






God Jul och gott slut.

  
 


 
 
 

 

 


Mackan







Vad önskas mest denna jul?




Inför julen så tar vi lite historia om den vitskäggige herre som kommer med allas klappar eller vem kan det vara?

Alla svenska barn känner till jultomten som en glad äldre herre, han kommer med julklappar iförd svarta stövlar, en röd/vit dräkt och stora röda kinder. Men vem är jultomten egentligen? Och var härstammar julen ifrån?

Legenden om jultomten börjar redan på 300-talet, då ett barn vid namn Nikolaus föddes. Ingen visste då att han skulle bli världsberömd som jultomten, mannen med alla julklapparna, men Nikolaus visade tidigt att han hade särskilda egenskaper. Som vuxen blev han biskop i Myra i det sydvästliga Lill-Asien.


Här ifrån gjorde han enligt legenden massor av goda gärningar. En av de gärningar som senare förenade Nikolaus som jultomte, eller present skänkare, var när han räddade en familj från fattigdom genom att kasta pengar in genom deras fönster om natten, men Nikolaus kunde mycket mer än så. Han kunde med Guds kraft väcka de döda till liv, och han kunde rädda sjömän från stormarna. Därför blev Nikolaus (senare kallad jultomten) utsedd till helgon och blev i första omgången mest hyllad av sjöfarare.


Nikolaus blir jultomten

Nikolaus var i första hand ett katolskt helgon. Under reformationen så protestanterna avskaffade helgondyrkan fick de svårt att droppa Sankt Nikolaus, eftersom han var så populär. Istället framställde de honom utan biskopshatt, och kallade honom jultomten. Det passade bra med tanke på att Nikolaus på sin tid hade dött i december, nu kunde han som jultomten förknippas med julen och julklapparna.

Så blev Sankt Nikolaus känd som jultomten i Sverige, och sådan blev han även spridd till USA. Dit spriddes hans historia via de holländska sjömän som lade till i New York. De kallade Sankt Nikolaus för "Sinterklaas", via översättningen till amerikanska blev han till "Santa Claus", den amerikanska jultomten.


Jultomten och julklapparna

Idag är jultomten känd över hela världen som den glada, äldre herren som kommer med julklappar till barnen. Jultomten blir använd i ett massivt omfång som ett kommersiellt blickfång mot jul, särskilt efter 1930, då Coca-Cola för första gången tecknade honom i sina reklamer. Där hade han ett stort vitt skägg, svarta stövlar, en tjock röd jacka och ett smittande skratt. Precis så som vi känner och älskar honom idag.

Trots allt finns det fortfarande en diskussion om var han härstammar ifrån. Sankt Nikolaus var ju från Lill-Asien, men idag blir han förknippad med snön och julen, därför kämpar både Kanada, Finland, Grönland, Norge och Sverige om rätten till att ha den gamla presentutdelaren boende. jultomten


 
 Lite historia om vår vän tomten som finns eller?! Nja blir nog inte så många fler klappar då vi bestämde att endast E och I ska få klappar detta år. Det känns så skönt slippa denna hets i år igen. Men vi får väl se saknar man dom så får vi väl ta igen det nästa år igen. Kommer dock på kneget att köra klappspelet 2 tärningar och vi slår om vem som ska få klapparna. I övrigt så önskar jag bara att släkten kan få va friska och krya och att man slipper en massa konstiga tankar. Känns dock som det är det minsta man ska oroa sig för.
Sen kommer den stora frågan vad blir årets julklapp månne? Själv så har jag rent ingen aning då jag inte följt med i diskussionen detta år. Men ska väl säga att jag köpte en till mig själv för en dyr slant då mobilen gick sönder för någon tid sedan. Återkommer efter julen med inlägg om årets julklapp. Önskar nu att så många som möjligt får en härlig varm jul.

  


Mackan














Duschen hägrar...

 
 
Ja kanske dags vi alla tänker på moderjord. Innan det är för sent för våra kommande generationer att ta tag i den svåra uppgiften.
Lyssnar på Enya just nu låtar från nya skivan som kommit ut.  Känns skönt att slappna av med denna underbara röst i etern som gör att lugnet infaller i denna mans sen tidigare oroade själ. Visst känns det nu när julen närmar sig saknad av vissa individer som varit en nära i livet. Men ett ont måste är att tygla de tankar som finns och den biten faller mer och mer på plats efter den arbetsplan jag lagt upp. Och lugnet behålls säkert över julen men visst har inte varit lätt att tygla tankarna alla dagar, blir påmind i olika skepnader endera dagen och det gör ju saker inte lättare. Är dock ett sätt att försöka se med andra ögon på livets vandring. De läsabara tipsen och kuratorn,vänner nära o kära har ju hjälpt till att ändra sättet att tänka runt saken och efter nyår så blir det en del att göra i livet som får en att tänka på annat än tankarna som florerat till och från. Nä nu duschen och sen en liten sudoko.
Väl mött i nästa inlägg..


  

  



Mackan  








Morning....

Hej alla glada vänner!
Kommer igen efter att skiftet slutat för en genomgång av diverse .....
Tänder ljus för idag är det 4è advent usch ja.






Ha en bra dag




http://www.youtube.com/watch?v=B200BVQ2BSA

Mackan

Natti natt alla...

Kikar in en sväng i snöfallet som sakta dalar ner mot den isiga marken som täcker staden. Tycker att det är bra vi får lite snö innan julaftonen som är i antågande. Tänk snart nytt år igen vad tiden springer sin väg va?! Så vad för väder blir det nu fram till julafton då ska vi se vad det kan tänkas komma för någe.

Varsel for Ssøndag 21.12.2008

Morgen kl 6 - kl 12

Delvis skyet -2°Flau vind, 1,3 m/s fra vest-nordvest

Delvis skyet. Flau vind, 1,3 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Lettskyet -4°Svak vind, 2,9 m/s fra vest

Lettskyet. Svak vind, 2,9 m/s fra vest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Skyet -7°Svak vind, 1,6 m/s fra sørvest

Skyet. Svak vind, 1,6 m/s fra sørvest. 0,3 mm nedbør.

Varsel for S mandag 22.12.2008

Morgen kl 6 - kl 12

Skyet -2°Flau vind, 1,2 m/s fra vest-sørvest

Skyet. Flau vind, 1,2 m/s fra vest-sørvest. 0,4 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Snø -4°Lett bris, 4,2 m/s fra nordvest

Snø. Lett bris, 4,2 m/s fra nordvest. 1 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Skyet -3°Lett bris, 5,4 m/s fra nordvest

Skyet. Lett bris, 5,4 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør.

Varsel for S tirsdag 23.12.2008

Morgen kl 7 - kl 13

Sol -7°Laber bris, 5,6 m/s fra nord-nordvest

Sol. Laber bris, 5,6 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 13 - kl 19

Sol -8°Laber bris, 5,8 m/s fra nord-nordvest

Sol. Laber bris, 5,8 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 19 - kl 1

Sol -12°Laber bris, 5,8 m/s fra nordvest

Sol. Laber bris, 5,8 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør.

Och på självaste julafton så tror man på detta väder om man ska tro på http://www.yr.no/ som är en bra vädersida.

Onsdag
24.12.2008

Skyet-16°Flau vind, 1,5 m/s fra nordvest

Skyet. Flau vind, 1,5 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Vi säger väl goder natt igen till oss alla eller nä inte ännu mer jobb väntar innan

http://www.youtube.com/watch?v=F8BH4M9V1N8

Mackan

Jepp då va man här igen..



God afton ni alla där ute i vintermörkret, allt väl får jag hoppas. Här lugnt just nu men som sagt man vet aldrig när det drar igång. En lugn lördag med att träffa lite vänner på staden. Hem till mor o far en snabbis käkade innan kneget började. Nu där och lugnet har lagt sig men drar väl igång snart igen, är ju helg så.
M blev glad över presenten verkar det som efter infon jag fick via sms tidigare ikväll:)
Nu ska jag åter till kneget och göra rätt för mig. Önskar alla en bra natt......

Avslutar denna afton med en låt om huvudstaden som gett mig mycket genom åren.....

http://se.youtube.com/watch?v=TjHy84rOuqo

Mackan

God morgon.

 


Har sovit bra denna natt, i och för sig somnade till nån dålig film på tv som jag inte ens minns namnet på. 
Ska ta och piffa till mig och sedan dra ner på stadens torg, en fika med gänget, sen får vi se vad dena dag bjuder på. 
Ja sen så får man hoppas presenten tar på rätt sätt som ikväll ska ges bort till M.  
Önskar ni alla där ute en trevlig dag och vi möts åter till kvällen.Lite musik också ett gäng som heter Saturdays......


http://www.youtube.com/watch?v=ajZfbvQFfuo



http://www.youtube.com/watch?v=PHEXMVcWKes



Mackan 


   








Ja blir ett rim innan kudden.

 
 

Skrev detta ikväll till en polare som fyller år och ska få en ja gissa rätt o ni vinner en *L* nja vi ser väl om det godtas av M.  Kan det vara en .......:)
Så här går den.....

När du nu de ljuva åren fylla,
vi vill med detta dig få hylla.
Då du på stranden i solen ska ligga,
passar detta bra du slipper tigga.
Där du ligger på stranden så öde,
skapar den ett enormt inre flöde.
Du känner att du kommit till Eden,
vi kommer inte att bry oss va du gör med den.
  ( Grattis )


 
 


Mackan



http://www.youtube.com/watch?v=bRLvuoJiKJA







Kvällens inlägg är det dags att skriva nu...

 
 


God kväll ni alla där ute i cybervärlden som bevittnar mitt inlägg denna kväll. En dag men mycket göra på kneget, full rulle för alla denna dag.
Träffade även en av Mr X`s favvosar i ett sammanhang så nu har den lille/a intagit en del av livet där.
Verkar fortsätta med i afton för gänget som tagit över. Hoppas natten kan lugna sig för dessa knegare. Många intryck som satt sina spår i denna själv även en del lite jobbiga, men nu hemma och mätt och belåten så börjar man slappna av och ron infinner sig.
I morgon åter dags för kneg, vilket trångt schema man lagt denna period så man kan säga lätt självförvållat. Även nästa vecka blir intensiv i alla former då julen är här.
Blir en sväng på stadens gator och insupa julstressen så här någon dag innan julafton. Känns dock skönt att bara ha klappar till E och I och köpa. Jo visst även till jobbet 2-3 klappar som vi har för att spela detta klappspel. Ska bli intessant vad dom säger om 1 klapp ( hehe ). En fika med gänget blir det innan middag hos ( ) för att sedan intaga sin sits på kneget. Få se vad denna helg har i sitt sköte för oss knegare. Hoppas lugnet kan infinna sig men tror det kan bli körigt.
Önskar åter alla en god jul och jag hoppas alla får en lugn natt med ljuv sömn som ger er energin för morgondagen. Väl mött i morgon då med nya inlägg. 

 
 

 


http://www.youtube.com/watch?v=CZWiXOGJu3E


Mackan




Kvällens inlägg.....

 

Ikväll så blev det en kväll hemma i lugnet med att dola på med lite musik och film. Lite hockey på tv`n men inte var det någe vidare till match så det får bli lite mer musiksökning innan det är dags för kudden. I morgon ett dagpass och sen väntar helgen.
Och sakta men säkert så är detta år snart slut, då dags för ett bokslut av detta år.
Ja både med och motgång men mest motgång känns det som om man haft i livet. Nu så vänder det och man dras upp mot nya fina år som väntar vad man önskar. Finns säkert saker som sker i ens närhet som kommer att göra att tankar poppar upp och man minns det som varit. Men idag så har jag ändå bättre att stå på än tidigare i år då det var som värst. Så nu kan jag ta motgångarna på ett bättre sätt och tänka mig in i ett lugnare förhållningssätt. Väntar med spänning på vad som komma skall nästa år hoppas verkligen att man får uppleva värmen igen och se kanske man kan finna vännen i livet rätt var det är.

Nyheter ja åter till svenskt rättsväsende och lagar, känner verkligen att våra folkvalda måste göra något åt detta sega maskineri som verkar gå på ångkraft ännu. Att mord preskriberas efter ett antal år är för mig ofattbart. Har varit i ropet länge men händer det något? Känns som om man låter livet gå sin lilla gång så glöms det bort. Ja ja jag kan själv inte göra något eller jo kanske bli politiker men det betackar jag mig för. Är inget för mig även om jag tror man skulle kunna tjäna sig en extra slant men då ska man ha talets gåva. Men en ska vet jag det är att till nästa val då ska jag ha en annan strategi i valet och kvalet om vem som ska få min röst. För somm jag sagt tidigare vår vän Beatrice där finner jag inte en som gör vad hon ska i denna fråga eller?
Sen finner jag olust i det som håller på att utväcklas även här i Sverige vad gäller upplopp. Tänker på det som sker i Malmö och Rosengård. En moske som stängts och Rosengård måste brinna pga detta, ungdomar slåss med polisen och man skickar raketer efter räddningstjänsten som bara vill göra sitt jobb med att släcka bränder. Vart är vårt samhälle egentligen på väg? Vad beror detta hat på är det vårt eget fel eller finns det andra krafter som lurar där bak och ger lågan eld? Ja ibland så undrar man verkligen om det är så fridfullt jämnt runt denna fråga som man får akta sig för att uttala något negativt om. För i fel händer då brister lågan ut till ett hav av eldslågor som kan sveda till ganska så rejält. Då man ser på hur världen har utvecklats i takt med det som skedde 11 sep. Oroande är det men inte att det är något jag tänker på minut för minut. Dock ett ämne jag kände jag ville få ner i detta forum denna afton. Svar på frågan vad som ska göras kan inte ens jag svara på, då inte ens våra folkvalda kan så.   En svår fråga verkligen...

Åter till livet här hemma, snart dags nanna känner jag och få krafter till morgondagen då mer kneg väntar. Dock ett dagpass, en dag med kneg till Ssö kanske vi ser ju.  Så får vi se vad kvällen har i sin rockärm vad vet jag vad vet jag..

Hoppas alla haft en bra dag och åter mött i morgon kväll framför skärmen.   



http://www.youtube.com/watch?v=gmDWvGKLzBE

Mackan


 


  









" Mihmet credo "

 
 


Jag tror på mig själv..... börjar känna mig mer och mer och känner att styrkan åter börjar vara där inne i det inre. Känna ro i kroppen och lugnet även om stressen finns där ute runt om en så är ron det som idag känns som en skön återkomst.
Vad har jag gjort idag då kan tänka?! Jo en sväng på kneget och kollat upp inför måndagens historia om lille Lukas, blev väldigt bra i slutändan i alla fall känns skönt.
Lunch på stan med I, A och H samt Å. En sväng och bokade nästa års utflykt till söderns höjder. Ska bli kuligt få göra någe annorlunda.
Sen så lite nedladdning av diverse musik och film som jag hoppas ska funka denna afton.
kanske en sväng o fika lite med, innan det är dags för att    och krypa ner o krama kudden. Men kommer igen sen ikväll och lägger in lite mer av dagens bravader.

Väl mött

Mackan
 



 
http://www.youtube.com/watch?v=aCbOMRzvw5o








God morgon.

 
 
God morgon!

Natten har varit god väldigt lugn. Så en ny dag väntar med nya intryck och nya upplevelser av livet.
Inte bestämt vad som sker denna dag men vi får se då kvällen infinner sig vad som hänt.
Önskar alla en bra dag och på återseende.

Mackan

  

 








Hejsan alla där ute.....

 

God afton ni alla där ute i cybervärlden som i dessa dagar planerar julen till fullo och me allt som följer me de.

Idag så är jag rätt utpumpad, sovit dåligt pga av en viss orsak som nu är på väg att lösa sig radikalt. Fast även jobbet höll en vaken till viss del. Varit en hel del detta skift, skönt vara hemma nu o vila upp sig innan nästa sväng. Även årets julfest, käkade lite gott o lite sång som brukligt är innan man fick den årliga julklappen av chefen och rådgivaren. En klapp som ska komma väl till pass under det nya året. Tjuvöppnade faktiskt då jag redan förstod vad det var.

Ikväll så har jag just läst nyheterna för denna dag och finner en del matnyttigt inför julen. Men även det dagliga med indivdens trakiska livsöden som nu innefattar mest rättegången mot tyskan som man anser hindrat de 2 små barnen i Arboga till fortsatt liv i denna värld. Tänk vad dessa rättegångar kostar samhället i både lidande och skattekronor. Vi kan även se hur man är i valet och kvalet att överklaga Qvicks tid av frihetsberövande där han nu tagit tillbaka en del av de brott han sitter för. Efter att man själv vittnat och kommit rättsystemet när inpå då man vittnat som målsman och vittne till brott så känns det som om tiden innan man kommer till ett beslut borde kunna kortas ner. Och kostnaden för dessa advokater kunna minskas. Visst man ska få en rättvis rättegång men får vi det idag? nja i vissa fall är jag tveksam då vissa klara sig då ex vittnen undviker att närvara pga hot om våld av gärningsman o dennes anhang i vissa fall, då bör man kunna få vittna anonymt. Nä nu fabulerar jag en del pga trötthet. Återkommer i morgon då med nytt inlägg och nya rader av tankar och tycken. Väl mött ni alla där ute take care.

Mackan 

  
















Goder natt...

Önskar alla en goder natt, fortsätter själv att knega tills dagen gryr. Sakta men säkert så närmar vi oss den tid på året då peninga flöda, barnens tid är kommen. Tomten kommer på Rudolf i galopp landar bakom ladan och slänger med säcken finns några snälla barn här. I år en jul då E och I blir dom i familjen som erhåller de inslagna överraskningarna som dom kommer finna lycka av en tid innan det är dags för nya små saker att fästa tankarna vid.
Idag så fyller S och H år och fick en present av mig som var från ES, en ring av något slag som ska få nån att kunna stå längre än väntat, eller hur var det nu?!:)


Var inne på Mr X`s sida denna afton och jag finner en liten trudelutt som var rätt så trevlig och rolig och ta del av. Ska i morgon försöka finna detsamma som kan roa er läsare här. Måste även sitta vid datorn hemma för att få in lite mer innehåll på inläggen.

Skänker en tanke till V denna afton som inte kände sig allt för glad hoppas det blir en bättre morgondag.

Väl mött i morgon då nya inlägg finns att insupa här. Nu blir det en titt i boken en stund. Sov gott alla där ute..


Mackan

http://www.youtube.com/watch?v=wWOCFRtXuqU

Lugnt på stan ändå....

Hemma ska packa och dra till kneget. Ganska lugnt på stan när jag var ner dit, käkade lunch med A, S och H. Varit hemma hos ( ) och även käkat där en middag. T lika tokig som vanligt. Nu till kneget och vad som sker där inte lätt veta.
Väl mött ikväll.

Mackan

  








God morgon...

 
Nu dags för en dusch innan man glider ner mot staden och insuper julhysterin igen. Återkommer sen idag med lite inlägg över ditt och datt. Önskar alla en bra dag.

Mackan
  




 
















Goder natt alla där ute......


Vill önska alla där ute en god natt för snart stänger jag ner butiken för deta dygn.
Började lugnt denna morgon, ner och käkade lunch på stan, köp av diverse klappar bla till S, H som i morgon fyller år. Till knegt för att spela klappspelet på julafton, och få se vad dom tycker om dessa klappar:) Varit hemma och pysslat, bränt film mm inför morgondagen. Sen så ska jag nu ta och läsa ny bok igen få se vad detta är för någe, kroppspråk mm ska ta upp hur man läser av folk. Fast och andra sidan tror jag i slutänden det kan vara svårt lära sig då vi alla uppträder på just vårat vis. Men ska bli intressant att läs i alla fall.
Kommer inte ta upp så mycket mer denna afton.
Känns nu som lugnet lagt sig även hos dunkande grannar.
Förstår inte varför man ska leva om som en hel arme då man bor i lägenheter. Respekt för att det bor andra i huset den är väldigt låg idag även den. Respekt överhuvudtaget till medmänniskan och livet i sig är som jag tar upp i förra inlägget lågt, på tok för lågt men vad gör vi för att komma tillrätta md detta då? På tok för lite! Fast och andra sidan är det kanske för sent att göra något drastiskt som ändrar människans syn på livet och sina medmännsikor.

Sov gott ni alla som ids läsa denna sida. Väl mött i morgon med nya inlägg....


 

Mackan

Vi avslutar kvällen med Nationalteatern.....

http://www.youtube.com/watch?v=JL8KBPah53I

Måndag och julhysterin pågår i sin fulla prakt.

Goder afton ni alla där som existerar.

Idag blir inlägget ett för mig nära ämne nämligen nätdroger och vad man gör för att komma åt dessa. Nu känner jag efter att jag tagit del av nyheterna att vår minister av lag och rätt Beatric Ask ska ta sitt pick och pack och avgå.
18 årig tjej avlider av nya närdrog Mefedron medans våra folkvalda stillasittande tittar på och våra ungas liv går förlorade. Samhället idag verkar vara en evig strid om vem som ska inkassera mest kronor var månad och vilken som gör sin förhandling till en rekordbonus. Vad hjälper det då samhället sakta men säkert tappar sina unga till drogträsket där vi åter har onda individer som gör pengar på unga och gamlas olycka.
Har man tappat intresset att göra något och lagt till en skygglapp som man bara öppnar när någon bankar och erbjuder god lön. För mig är politikerna samma kålsupare blå som röd vill man ha detta sakta dalande samhälle eller vad vill man ha egentligen? Hur många från nästa generation ska måsta gå en allt för tidig insomning till mötes innan man gör något radikalt. Olika debatt program på tv finner dessa säljare över nätet verkligen lätt, då borde väl även de styrande förstå att polisen bör få medel till att sätta dit dessa individer som förstör så många ungas liv.
Eller är det så illa att man inte förstår vad detta ställer till?! Ibland kan man verkligen undra vilken samhällsinsikt vissa har. Det händer och sker framför näsan på dom men insikt att något måste göras finns det?
Ja jag är upprörd över dessa politiker som verkligen inte gör rätt för sin höga inkomst och ser till att något radikalt händer och sker vad gäller nätdrogerna. Tänder ett ljus för denna 18-åriga tjej och hennes familj som får en allt för trist julhelg pga av någons förbannade ofog att tjäna snabba pengar på en ung människas liv.



Mackan

http://www.youtube.com/watch?v=zzdPJbaQkKA

God afton..

Årets första och enda riktiga julbord man äter......

Då är man tillbaka i boet efter intag av julmat på Hotell A här i stan.
I det stora hela godkänt men lite för kall Janson och potäter drar ner betyget en hel del.
God lax med senapssås till, ägg med räka på, potatis, janson, mm mm mm, god mat i långa rader
tänkte jag säga men icket var inte som på NG där kan man verkligen detta med julbord. Även hört att MF har
väldigt gott julbord som njuts av många så här innan julafton.
Så ett betyg på 3 kan jag sätta, det som drar upp är de goda vänner som visade sin närvaro denna afton.




Dagen har varit kneg men inte så farligt var nog värre förra dygnet som var i denna stad.
Har inte varit ute på nätet allt för mycket detta dygn pga att jag njutit av kollegors samtal, börjat med en ny bok mm.
Och njutit av 3 poäng så här innan julen.
Sitter nu och avnjuter en del musik som jag ska bränna ner och spara. Måste även leta lite mer att ladda ner till julen.

I morgon blir det en lunch på centrum med S, H, A, T mfl och en sväng på ES och köpa julklapparna för kneget då man ska dit på julafton just som Kalle ska till att kvacka in julen.
Åter inlägg senare ikväll om jag orkar efter all julmat, känner just nu paltkoma`n sätta in:)

Väl mött


Mackan

Tankar inför jultrafiken..




Mackan

Goder morgon alla där ute...

Vill idag skicka en extra tanke till H och M och deras familj i det som nu blivit. Alla på kneget tänker på er och önskar ni får en bra jul i alla fall.

3 poäng igår inte illa krigat av gänget på hal is. Verkligen starkt att hålla tätt och komma ur med segern i behåll. Nu väntar uppehåll innan det är dags under julhelgen.

Inkommer med ett inlägg sen ikväll då jag knegat klart och varit och ätit julbord första och enda i år innan själva julafton.

Ha en bra dag alla där ute

Mackan

3é advent




och gott nytt år säger vi igen och tänder ljusen för 3è advent.




http://se.youtube.com/watch?v=wWOCFRtXuqU

Ännu en lista till handlingarna.

Ännu en lista som går till handlingarna. Hämtat den hos Mr X.

Åtta favoritprogram

1.  CSI.
2. Wallander / Beck.
3. Morse och engelska deckare i allmänhet.
4. Tv4 Fakta Emergency.
5. Discovery.
6. Blåljus.
7. Tv sporten.
8. Hockey.

Åtta saker jag gjorde igår
1. Hade sovmorgon denna fredag.
2. Käkade lunch med S, R, A på stan.
3. S Kuratorn.
4. Fixade lite hemma.
5. Musiknedladdning
6. Kaffe med P, J, J, T grabbarna grus.
7. Telefonsamtal.
8. Lugn hemmakväll.

Åtta saker jag ser fram emot
1. En ny grubbellös dag/vecka.
2. Tid för vännerna.
3. Sol och värme dvs resa.
4. Tid på medklin.
5. Nya krafter att få energin tillbaka helt.
6. Besöka S och hockey.
7. En sväng till F och vännerna där. 
8. En bra hockeyvår. 

Åtta smaker
1. Om jag kunde känna alla vore jag glad.
2. Snusfri.
3. Svårt säga vad som för mig är godast
4. En fisk.
5. Vanilj.
6. Jordgubb.
7. Kamomill.
8. En speciell smak......

Åtta saker på min önskelista
1. En lugn jul.
2. Frisk familj.
3. God julmat eller....
4. Nytt underbart lugnt rogivande år.
5. Glad E och I.
6. Resa.
7. Värme.
8. Vinst.

13è december va händer då?

Jo det är idag då vi firar Lucia!






Önskar alla en bra dag
Mackan

Önskar er alla läsare en










Och ett gott nytt år

Mackan

Goder afton alla vänner där ute...

Ikväll är en kväll då jag känner mig så lugn o avspänd efter allt som varit. Känns verkligen att man börjar finna rätt väg i livet och ens tankar börjar finna sitt lugn och sömnen börjar åter vara en energigivande form. Var till kuratorn idag för samtal och även han säger att jag ser ut att må mycket bättre idag än för första kontakten vi hade.
Började dagen med lite stök i hemmet, lucha på stan med S,A,R samt A. Därefter till kneget och fixade lite med ps.
Kvällen i lugnets tecken, var till P,T,J,J och tog en kopp under kvällen och surrade bort lite tid.
Nu sitter jag och lyssnar på musik som jag funnit på nätet. Ska bränna lite sen och rensa lite från datorn börjar bli lite låtar nu.
I morgon väntar en dag med lite shopping, till ( ) och käka innan kneget börjar vid 17. Sedan så missar man S i morgon då det är mot F på bortais. Blir nog svårt att få poäng men man kan ju alltid hoppas i alla fall.
Önskar alla där ute en goder natt och väl mött i morgon då vi lägger in lite nytt igen.

Mackan

God fredag...helgen är här igen..

En morgon då man kan vakna och vara nöjd då S knep 3 poäng trots lite sämre spel än vanligt. Fick även ny utrustning till hockeyn känns riktigt bra så nu är vi även bäst på den sidan kan jag tänka mig bäst i Sverige........
Kneg väntar i morgon till söndag. Ikväll vet jag ej ännu vad som sker. Ska i alla fall på stan kolla klappar åt E och I de små liven. Sovit sisådär inatt somnade på soffan så därför så är man lite stel i nacken. Får värma upp den lite.
En lunch ska intagas med S och A och sen till K för samtal få se om det nu blir sista svängen eller om man ska ta ett efter jul och nyår då det lugnar sig igen. Nåväl det ger sig säkert idag då man varit där. Har nu fått information om när jag ska utredas på medicinkliniken det blir inom 2 månader tyvärr tiden dröjer innan man kan känna lugnet. Och andra sidan känns det riktigt på rätt väg idag men som sagt en liten bit kvar. Jaja nu ska jag inte belasta julens närvaro med detta.
Ska väl ta o sätt mig någon dag och skicka julkorten som brukligt är, men de flesta blir via datorn detta år.
Ikväll kommer jag åter med ett inlägg över dagen som varit.

http://www.youtube.com/watch?v=POkwXE-h6e8


Önskar alla en bra dag

Mackan

Go kväll.....

" Omne ignotum pro magnifico est " om allt okänt gör man sig stora föreställningar om.....

Mm känna så sant det latinska uttrycket måste jag medge. Om man ser till sig själv så visst gör man sig en bild av det okända och det kan bli till så mycket tokigt som helst. Fast och andra sidan har jag i dessa jobbiga tider även lärt mig att som tidigare aldrig döma en individ pga olika situtioner som man möts i utan att försöka finna en väg in bakom skölden som kan finnas just i den situationen. För jag är en som tror att det flesta indivder har en sida som man kan mötas med värme i och få ett bra samtal. Na låter kanske som gallimattias detta men någon som undrar så skriv ett inlägg så kan jag svara lite mer djupgående.
Sen så visst ikväll så har tanken kommit en saknad men känner ändå ett lugn inombords och mycket är väl så här att julen närmar sig och då ska man vara tillsammans för att njuta varandras sällskap och äta gott, ge varandra värme i vintermörkret, kanske ge en julklapp till nära och kära. Visst det kom en tanke av saknad men som jag vet så är jag inte en knäppis då sånt här kan sitta i en längre tid. Men på fredag dags att träffa S och få prata av sig igen en del tankar som funnits där inne och var jag står idag. Och ja jag känner ett lugn idag som jag inte har gjort på länge och det känns helt ljuvligt kan jag säga. Fast jag vet att det ännu är en bit kvar att gå innan man kan säga att man mår hundra. Det får ta den tid det tar även om vår vandring på livets väg är kort. Måste få ta tid då man annars kanske skulle gå en mycket sämre väg till mötes som många andra där ute i världen gör dagligen. Och jag har en hel del individer där ute och tacka för att man känner som man gör och jag är väldigt tacksam att jag får den uppskattning och hjälp av dessa som jag fått. Värmen gör otroligt mycket i ens sargade själ dessa stunder. Även Mr X ska ha en eloge för lyssnadet och sin goda vilja till tips som han gett. Ja ännu så håller jag mig lugn med julhälsningar men det kommer inom kort till alla er.

En undran är ju efter att jag ikväll tagit del av nyheterna om den äldre kvinnan på ett servichus som legat död i 6 veckor vad man tror. Är det så samhället är på väg att ändras att man mer och mer håller sig för sig själv pga olika orsaker och att man släpper kontakten för långt från personalens sida att man inte ens kan titta in och säga hej för att kolla om allt står rätt till. Även om en person sagt ifrån sig hjälp så borde väl ändå någon förbarma sig och visa lite värme. För går vi denna väg så blir nog våran ålderdom inte rolig. Men visst jag tror nog man förstår att man borde ha gjort på annat sätt då man vet utgången av denna individs sista tid i livet, finns nog många som idag mår dåligt över detta det förstår jag mycket väl. Är nog kanske en rädsla man har att sista gäspningen ska leda till att måsta ligga och hittas först efter en tid efter det att gäspningen togs. Vad vet jag men vill nog sluta på ett mer mänskligt sätt än så. Hoppas verkligen att samhället tar tag i denna problematik men den är stor och svår och kan den brytas???

Vad har jag tagit mig till idag då? Jo en sväng till Telia och fixat med mobilen igen få igång GPSèn och lite annat. Till B och följt fader o T till affärn och shoppat lite, käka lunch med honom. Sedan till kneget för möte med C och R om vårat jobb med ps och vilket förhållningsätt vi ser att dom har vid en händelse samma möjlighet som N har då vi knegar.
Sedan en sväng ut i vintermörkret och knegat en sväng.
Nu en sväng till datorn och skriva inlägg innan man ska vila lite. Kneget kan ta på en del faktiskt men just nu lugnt. Hoppas man får vara ifred inatt nu så man orkar med morgondagen.
Då är det mycket på gång igen.

Sov gott alla vänliga själar där ute och ni som tar er tid att finna lite tidsfördriv på denna sida. Ikväll så tar vi en låt med en individ som allt för tidigt fann en felaktig väg i livet men en otrolig människa då det gäller fånga människans lyssnande elle finns nog ett bättre ord men det kommer jag inte på just nu(gäsp). Väl mött i morgon.


http://www.youtube.com/watch?v=_kSdTPigq60

Mackan

Natten närmar sig.....

" Hominis mens discendo aliutur " lärdom är själens föda.......


Vad har jag lärt mig idag då ja kanske att sporten eller livet är räättvist ur ens egens synvinkel. Och andra sidan så är sporten inte lika viktig som ens vandring på livets väg. Ett väldigt stort ansvar vilar i ens händer så man knegar men även i det civila så vilar ett stort ansvar som jag anser många skulle ta än mer än vad man gör idag.

Knegat till 16 denna dag och har fått gjort en hel del pyssel samt lite tankar på vad som komma skall inom ps.
Varit hos P och kollat hockeyn som gick åt pipsvängen gusch va dom ger bort målen..........

I morgon väntar åter kneg ett långpass men även ett ev möte med intresserade av det man utför där ute. Vi får se om dom hör av sig och kommer på besök.

Sitter nu med nya mobilen och knåpar lite attans va mycket nya menyer man måste lära sig och få vissa att starta är inte lätt. Vi möts igen i morgon då ja ska försöka få in ett riktigt långt inlägg åter igen. Sov gott alla där ute........


 

http://www.youtube.com/watch?v=WFPBGHCDPUU


Mackan

Ny lista igen:)

Denna fick jag av en god vän så kanske bäst svara då.......


1. När gick du upp idag? Vid 8 tiden.

2. Diamanter eller pärlor? Både och - tack!

3. Senaste filmen du såg på bio? Kommer inte ihåg va den hette - så den va nog inte speciellt bra...

4. Favorit-TV- program? TV ??? Tv4 Fakta, Discovery, CSI, sporten......

5. Vad åt du till frukost? Idag just nada.....

6. Vad är ditt andranamn? ...ska d va nödvändigt o veta d...men okej: Matte

7. Din favoritmat? Svår fråga - har massor - beroende på va ja e sugen på just nu och just vid den speciella tidpunkten.

8. Vilken mat gillar du inte? Kåldolmar, ärtsoppa.

9. Favoritchips? Dill och gräslök OLW så klart..... 

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället? Vanessa Mae

11. Vilken bil kör du? SAAB......

12 Favoritmacka? Varmt med makrill och annanas....:)

13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med? Otrogna, svek, egotrippade, de som bara ser kapitalet och inte människan....... 

14. Vilka är dina favoritkläder? Jeans

15. Om du fick åka vart du ville på semester? Karibien

16 Favoritklädmärke? Blend

17. Var vill du dra dig tillbaka? I huset i H

18. Favorittid på dagen? Siesta vid 14....

19. Var är du född? S BB

20. Vilken är din favoritsport att se på? Ishockey, innebandy.

21. Vem tror du inte sänder detta tillbaks? ja du den som gör få väl visa o förklara blir ingen sändning inte...*L* konstig måste göra en ny fråga hit.

22. Vem tror du skickar tillbaks först? Du? jepp

23. Coca Cola eller Pepsi? Cocacola

24. Fotboll eller ishockey? Hockey så klart

25. Pedikyr eller manikyr? Ja du måste nog testa för att kunna svara.

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?Ne tar en dag i sänder och snart är det nytt år....

27. Vad ville du bli när du var liten? Lokförare eller brandman.

28. Bästa barndomsminnet? Sommrarna i husvagnen...

29. Varit i Afrika? näe

30. Nånsin rullat in någon i toapapper? näe - va ska d va bra för?

31. Varit med om en bilolycka? Jadå själv 4 ggr som jag nu inte varit vållande men väl fått bucklor...... och nackbesvär...

32. Favoritdag i veckan? varje dag man kan känna sig levande och glad .....

33. Favoritrestaurant? Jepp en i Stockholm .......

34. Favoritblommor? Nja plast då.....

36. Favorit-snabbmatsrestaurang? X

37.Äger du en cykel? Ja

38. Vem fick du senaste mailet från? Mmm M

39. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? HP

40.Läggdags? Nej då inte ännu på ett par timmar.

41. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till? Det blir en anna femma...

42. Senaste personen du delade en middag med? (  ) igår

43. Vad lyssnar du till just nu? Datorn

44. Favoritfärg? Röd och marinblå...

45. Hur många tatueringar har du? En på hö axel, vill ha fler........

Ha en bra dag alla där ute


Mackan

Söndag och kylan biter eller e man en tunnis...

Helgen som nu drar mot sitt slut.........


I alla fall så igår lördag blev lite av en besvikelsens då S missade poäng samt en del annat som blev tokigt. Sedan så köpte man en ny mobil av det dyrare slaget och vad finner man. Jo idag då batteriet var fullt så skulle jag börja dona och lägga in alla nummer då modellen inte är den samma, och där finner kort tagna i butiken av denna så kallade nya kamera. Känner en besvikelse den ska vara ny men är använd. Så i morgon blir det med raska steg till butiken och beklaga, god kund som vill få rätt. Eller är det överilat ? jag känner då så att köper man en ny mobil ska den vara oanvänd inte provad i butik då känns det som en stor bluff.
En sväng med gänget på stan och fikade söndagsfikat, en sväng på Nordanå och kollade lite vad som fanns där men vad det kändes kallt ute dock bara runt - 10 men blåste nog lite ändå, bet i kroppen.
I morgon dags knega igen får se vad det kan bli för något.
Ikväll ingen mera omfattande beskrivning av dagen. Önskar alla en varm o god natt.


http://www.youtube.com/watch?v=OgwD1_xKDR0


Mackan


Tänder ljus för 2à advent.

God morgon..

God morgon!

Vi börjar med lite hjärngympa tror jag bestämt.


Vad är det för likhet mellan en flod och en kanon?

Vilken tid tycker den som är hungrig mest om?

Vem har rest runt jorden flest gånger?

Vad har öga men inte huvud?

Tänk på detta nu och sen dags vakna till och ute i friska luften.

- Du grabben, vet du vad höjden av förnedring för en man är?
- Nä..?
- Det är när en kille med fullt stånd springer in i väggen och bryter näsan...

En fräckis hann vi med också...
Återkommer i afton med inlägg

Mackan

Fredag och en dag med mycket göra...

Vaknade med ett ryck vid 7 tiden då göd väckarn och upp o göra rätt för sig i alla hast. Så en dag med en hel del kneg samt en del intressanta punkter som värme och kyla. Även en arbetsplatsträff hann vi avklara. Nu hemma tagit pencillinet som snart är slut och käkat och nu dags för en dusch. Känner mig seg efter en lång dag med många intressanta möten. I morgon så blir det fixa en ny mobil få se vad man ska välja för något. Hoppas det finns någe på *# kanske om dom nu inte har stängt. Hann ju inte med någe idag då kneget hade fulltecknat. HTC eller en nyare Samsung kanske det blir, 16gb minne o ja samma innehåll som HTC`n så vi får se vem vi väljer......
Och i morgon dags för hockeyn igen ska dit o ja tyvärr så ensammen som ska hålla ställningarna. Det fixar sig säkerligen ändå får vi hoppas. Återkommer sen i kväll med lite knep o knåp.

Mackan

Torsdag och kvällen är här...



Goder afton ni alla där ute i cypberspace som lyckats finna vägen till denna sida.
Idag så har jag varit på stan en sväng käkade lunch med S, H, samt A en kycklingrätt som var si så där, o andra sidan så kåldolmar hade inte varit något bättre val.
Sedan till kneget och fixat lite administrativt innan jag började 15.00. Tror jag fick det ps ganska så bra, ser i morgon vad man säger.
Visst 3 poäng för S skönt med vinst fast lördag dags igen mot M få se vad dom kan få till då.
Blir annars en lugn helg tror jag bestämt men vi får se. Återkommer i morgon kväll med lite info om fredagen.



http://www.youtube.com/watch?v=rIa3QABoSe0

Mackan

Nå....

Ingen bokrecension denna afton, hann inte läsa ut den då det var en del på kneget. En hel del så ikväll väldigt seg och ska snart i säng så man orkar morgondagen på kneget. Varit en del denna dag, runt på stan kollat mobil, besökt I på hans kneg fann en häftig mojeng att ta till KaK i länet. Hem till (  ) skottat och käkat middag. Hem skrivit ut bilder på fotoskrivaren som jag ska ha till ps-lathunden på kneget. Ska nu skriva lite mer på lathunden få se vad det blir utav detta. Sen så i morgon blir det kolla mobiler igen en HTC kanske det lbir vi får se, nu börjar gamla bli riktigt svår att se mess o nummer på.

Vi höres i morgon

Mackan

God afton.

" Hodie mihi, cras tibi " idag mig, i morgon dig..........


God afton där ute i cybervärlden! Ja detta latinska talesätt säger ju en del om välmåendet hos oss människor. Den dagen blev det jag som fick sänka mig ner i avgrunden och känna rädsla, ledsamhet, ensamhet, saknad, otillräcklig mm mm mm mm. Och att det i morgon kan vara du ja just du som läser och det innebär att jag vill få ut var mot andra som du vill att dom ska vara mot dig. Värmen i det kan göra under en sådan gång jag lovar kan verkligen det.
Just nu lugnt på kneget och snö faller lätt över den lilla staden.
Inte blivit så mycket denna dag att göra faktiskt, kollat på ny mobiltelefon och vilket enormt utbud det finns vet inte vad jag ska välja på hmm, samt en lunch på T med vänner. Sedan iväg till kneget och där fixat lite foton till psutb. Ska i morgon fixa klart och sätta upp dessa vid klädskåpen för att visa på hur vi ska vara klädda där ute, har bara natten så blir jag avbytt i morgon bitti.
Då väntar en sväng till ( ) och sedan till Ö och handla lite batterier till en julsak som måste få lysa upp mörkret en del. Återkommer i morgon med lite mer från en bok jag nu håller på att avsluta samt en del annat som kommer upp.

Väl mött i morgon och en riktigt goder natt önskar jag er alla!



http://www.youtube.com/watch?v=dblceylEqlo



Mackan

God förmiddag...

En ny dag med nya intryck och upplevelser får se vad det kan innebära i ens lite förkylda liv. Ja den är påväg bort de små äggen man hade i halsen denna helg,känns mycket bättre än igår bara.
Gårdagen blev en hektisk arbetsdag som sedan avrundades med hockey lite medioker match och sedan en mobil som gick sönt. Måste fixa en ny snart innan jul få se va det kan bli för något.
Ska nu ner och käka lunch med S, Å och A på T. Sedan till kneget åter igen för att göra rätt för mig. Hoppas på en liten stilla lugn afton så jag kan knappa in lite info på denna sida. Väl mött och en bra dag till er alla där ute.

Mackan

RSS 2.0