" Kakao Chocolate spa "

Goder afton alla vänner där ute i närvärlden som finner er väg förbi mig lite då och då. Idag har jag gjort något som jag aldrig trodde jag skulle göra, gick på spa och fick mig lite Kakao chokolate spa. Vad innebär då detta jo vi börjar från grunderna och arbetar oss fram till slutprodukten och finischen. Kakao ( Theobroma cacao ) odlas fram från träd tillhörande Malvaväxter i Asien, Sydamerika samt i Afrika. Fann denna behandling då jag erhöll vanlig massage en dag för 2 veckor sedan, tänkte jag måste bara prova och sagt och gjort igår beställde jag tid vara lite crasy vore ju en ide ja.


kakaoböna



Klädde av mig och fick lägga mig på massagebänken med handdukar över mig, då började B med en kräm av Kakao blandat med Kivikärnor som rubbar upp de gamla slitna hudcellerna som pryder ens smärta kropp. Därefter en 38 gradig varm kakaokräm som smörjs in på hela kroppen, plast och handdukar runt ens kropp och en filt för att ligga och känna krämen stelna och gå in i de små porerna ge energi åt huden. Efter en 10 minuter så var det dags att med kakaoduschgel få bort den stelnade kakaokrämen från kroppen vilket var ett arbete då man är lite beklädd av en del behåring över valda delar av kroppen. Sedan åter till massagebänken och få helkroppsmassage av B med en Kakaokräm som luktade ljuvligt trots man har ett uselt luktsinne, allt som allt så tog det 90 minuter att få njuta av kakao denna fredag. Så denna afton går man omkring och doftar en riktigt god chokladtomte rent ljuvligt att få ta denna behandling som man skulle vilja ha varje vecka. Dock en viktigt detalj som gör det lite problematiskt det är ju priset, dock värd varenda krona för denna behandling men varje vecka då blir man fort luspank. Rekomenderar detta till er alla att prova kille som tjej inget hymla om det är bara helt underbart man känner sig som en ny individ efter att man fått avsluta denna behandling med en kopp varmt gott te samt en chokladbit att få i sitt inre inte bara det yttre. Ja sen så blir det att dofta choklad hela denna afton och den doften e inte så dum den*L*.
 
I övrigt denna dag så intogs en lunch kinamat med N innan jag fick behandlingen och den satt som spiken i kistan. En sväng till fiket och en fredagskopp med gänget, svängde förbi jobbet och kollade arbetsmailen innan jag drog till föräldrarna för att där få mig en goder middag med lax som ugnsbakats tillsammans med rökt renstek och fetaost samt pressad potatis till, den var faders komponerade fredagspott som satt bra även den.
Nu sitter jag i hemmet och dolar skriver och inväntar samtal från A i Ssö kanske det blir en sväng dit för att ta en öl och se film från Skottlands underbara vidder som vi besökte snart 2 år sedan. 1 vecka hos kollegorna där och fick en underbar guidning av bla G och R samt alla personal där över vilket A filmade med egen medtagen kamera som nu blivit klar med finischen så ser fram emot premiären då det är dags för den.
Nåväl vi höres sen i helgen med fler inlägg om vad denna helg gett för reflektioner av livets vandring.
Tack än en gång B för din behandling!



Mackan

Kakao

Snart ännu en ny dag och ja helgen är här....

Ledighet tills nästa veckas slut när nästa helg tar sin början ska bli så skönt. Fast vissa inslag av lite informativa möten med Rt måndag och tisdag kväll men det blir bara trevligt och intressant. Sen lite av spelevink på torsdag för nya knegare inom ett gebit som måste genomgås innan dom knegar på detta hak.

I morgon då blir det en sväng till B och få massage, kakaomassage en ny grej som verkar helt underbar, dyrt men ja väl värt att prova och B är en väldigt duktig individ på detta. Så i morgon återkommer jag med info om denna utomkroppsliga
upplevelse som nog kommer göra att man inköper denna kräm bara gillar choklad *L* .

I övrigt så ja lite hockey på lördag på dumburken få se hur dom fixar detta blir inte så lätt de. Vidare kanske en sväng till Ssö för en förevisning i tiden på Skottland men ska kolla i morgon hur det ser ut med tid för filmmakaren i söder.

Nä nu börjar ögonlocken att drarra lätt och man känner att John Blunds närvaro blir allt starkare så nu dags krypa under täcket och finna ron i kroppen och själen för denna gång och återkommer i morgon med fler reflektioner av ens upplevelser av vardagens slit och släp.



Mackan

Ja då är man igång igen......

Med vad tänker ni nu säkert vad är han nu igång med denna filur?! Ja träning ssom jag återkommer till! Började dagen med ett möte hos Rt, en snabb förflyttning till hemmet och där tvingade mig ner i tvättstugan som var min denna dag från lunch och fram till 5. Hann en sväng på stan o inta en lunch och bokade tid för besök på banken i nästa vecka. Därefter till kneget och först ta en sväng på gymmet.

                                     

För att åter komma i form till badsäsongen eller vilken säsong man nu talar om.... Är dock stolt över att man nu är igång igen och det känns så skönt efteråt att kunna ta en värmande dusch och iklä sig sin roll nytränad o nypiffad innan man möter sina klienter där ute i verkligheten.  Ja blev en rätt dålig dag med inlägg fast och andra sidan så måste man nog ha någon dag med lite sämre inspiration än andra dagar då inläggen flödar fritt.
Men det blir bättre igen då nu kameran är tillbaka och man kan finna inspirationen när man minst anar och då även få bevis på vad man nu funnit för något som satt ett spår på vägen. Vägen fram på livets vandring som gör ens liv så ibland underbart men snabbt kan vända till den värsta stormen och ibland orkanen eller tornadon som vänder ens vandring på livets väg till en fasanfull resa där ens inre blir till ett virr varr av konstiga tankar som gör ens vardag till en enda stor ångest som aldrig vill ta slut. Men gott folk nu är det rätt lugnt en ja knappt ens en lite sjöbris som får ens tankar att undra vissa saker om denna vägs riktning. Fast riktigt skönt slippa det värsta som drog över för en tid sedan, så vägen börjar räta ut sig och kan inte bli så mycket rakare nu jo kanske en aning men en rak väg är ju heller inte det man önskar eller?!
Nåväl nu ska jag sluta babbla för er där ute kvällen har nu alldeles strax övergått till midnatt och nu dags vila sig i form för att hoppa fram ett steg i turordningen i morgon bitti. Sov gott ni alla där ute!





Mackan





Önskar er alla en härlig tisdag....

Natten har varit skaplig utan fadäser började knega där vid 07.20 då J hallojade så man fick dra igång sitt maskineri och dagens insats för individens bästa. Ett par timmar till sen så går man hem och svidar om för att sedan befinna sig ett par timmar på hallen. Återkommer senare ikväll med reflektion över denna tisdag den 27è januari 2009.

" Den egentliga kärnan i all vänskap och kärlek är detta, att man lika gärna delar sin väns lidande som hans glädje "



Mackan

Midnatt råder tyst det är på jobbet....

Sitter på kneget och nu har måndagen övergått till tisdag och nu börjar det dra ihop sig till mer kneg snart hör jag i etern. En ny vecka med nya intryck och nya upptäckter och nya indivder man möter och utbyter livet med. Hoppas att denna vecka ska bli en verklig rolig vecka och inte bara den där ja vanliga arbetsveckan som gör att man sliter i sinne om natten och blir som en zombie om dagen. Nä så illa är det inte alla veckor men ibland så känns det som om zombielivet är nära. Hoppas att man kan ta en tur till Ssö denna helg vi får se vad det blir men jag hoppas det ska gå vägen.

Började dagen då D ringde om ett par gubbar på kneget som han ville ha tag i till en kurs, tog mig sen till J på Rt och gjorde klart med lite bilder inför en kvällsträff och där vi ska då visa upp PowerPoint presentation som jag detta skift ska sätta ihop. Ner till stadens matkvarter för att intaga en bit mat i sällskap med I som dök upp.

Tog en sväng till gymmet och trampade i trappmaskinen, lyfte en del skrot samt en värmande dusch innan man intog sin position på vä kanten. Då vart det direkt en sväng till Ssö för ett kneg av den mindre modellen, tillbaka och intog då en middag för att sedan jäsa i soffan en stund. Nu sitter jag vid datorn och ska börja med powerpoint en stund inna man ska knoppa. Hoppas att ni alla där ute ska få en god natts sömn och drömma härliga drömmar som ger en fin morgondag. Vi avslutar med morgondagens väder som blir som följer


Varsel for tirsdag 27.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Skyet -6°Svak vind, 1,7 m/s fra nord-nordvest

Skyet. Svak vind, 1,7 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Skyet -6°Flau vind, 1,4 m/s fra nord

Skyet. Flau vind, 1,4 m/s fra nord. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Delvis skyet -6°Flau vind, 1,0 m/s fra nord

Delvis skyet. Flau vind, 1,0 m/s fra nord. 0 mm nedbør.



Väl mött


 




Mackan


En sista tanke inför måndag....

Vad har vi att vänta för väderlek måndag arbetsveckans första dag jo detta, en aningen solfattigt ännu men man hoppas ju snart solen ska börja värma de soldyrkande individer som inom kort ska inta de korniga sandstränderna. Blända ens blickfång med bleka kroppar som skriker efter mer mer sol i den bistra svenska sommaren. Nåja spågubbarna och gummorna har väl ännu inte sagt sitt om vad vi kan vänta oss denna sommar men hoppas kan man ju alltid på bra månader som kan ge en bra bränna innan Rhodos. Nu åter till den mörka vinternatten och börja fixa till sig innan det är dags att bröja krama den lilla kudden.  Önskar er alla en goder natt.....


Varsel for mandag 26.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Skyet -4°Svak vind, 2,2 m/s fra nordøst

Skyet. Svak vind, 2,2 m/s fra nordøst. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Skyet -4°Svak vind, 2,9 m/s fra nordøst

Skyet. Svak vind, 2,9 m/s fra nordøst. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Skyet -5°Svak vind, 2,3 m/s fra nord-nordøst

Skyet. Svak vind, 2,3 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør.


  

Mackan


Söndag 25è januari.....

Dagens inlägg om vilodagens händelser som tog sin början vid 11-tiden då jag vaknade efter en natt där sömnen ville vänta. Hade svårt somna denna afton och klockan var nog en 02.00 innan jag lyckades kämpa mig till sömns efter en del grubblandes minuter. Nåväl intog kläder och begav mig mot staden för att hämta ut kameran som nu är fixade eller dom fann inte något fel men fel är det även nu svårt få den att starta då man trycker ner on-knappen. Ska ha den ett tag för att sedan återvända och byta till en ny om det nu inte löser sig bättre denna gången. Java med S, Å samt med I på en av stadens Javaställen, avgick sedan till hallen och där såg H spela lite men blev en halvlek sedan hem en stund innan jag åkte till S och Å för att där få intaga en bit mat.



S hade en väldigt fin bok för de som gillar avnjuta en Whiskey i goda vänners lag.

            



Å hade gjort en egenhändig stark och välsmakande Chili con carne som vi intog denna afton tillsammans efter en söndag med rätt så lugn atmosfär.

      Intog sedan soffan bland gönskan


För att där få sig en kopp Java återigen med glass och chokladsås.

Nu åter i boet mätt och belåten nöjd över ens vänner som finns där då man som mest behöver.
Väl mött i nästkommande inlägg.

 

Mackan 

" Cave quid dicis, quando, et cui " betänk vad du säger,när och till vem...

Mmm ska man verkligen tänka sig för vad man säger och till vem och när kanske hålla saker för sig själv, då man minst anar så kommer vissa mindre tänkta själar att se till att saker och ting får en viss ändring på vandringen och skrivandet. Har nu reviderat en del av denna blogg av hänsyn och av godhet, hoppas även det kan visas tillbaka nån gång i livet. 

Denna lördag har varit lugn en sväng på staden och intagit en java med T, U samt T och en temla av mindre välsmakande modell. 
Hem till mor och far intagande en god middag med potatisgratäng och en fläskfile med brunsås till.
Åkte sen till P och Å och där såg en match i hockeyn som gick väl ja spännande år denna säsong så jämnt så man blir ju motoriskt orolig så fort man bevittnar en match. 
En sväng till S, Å och där även H var med på ett hörn och sett lite handboll där Sverige fick stryk av ett starkt Frankrike. 

Nu sittandes i lyan och känner lugnet av ens inre tankar och och saknaden av en god pava rötjut som vore gott denna afton. Talar med en go vän på nätet och ska nu avsluta detta inlägg som får bli dagens och kanske lördagens enda. 

Nåväl återkommer inom kort med nya inlägg och bilder för nu verkar kameran vara på väg tillbaka efter rep.



Mackan

 

Fredag helgen är här....

Då är det fredag åter igen tiden springer snabbt fram över de vita vidderna som pryder marken just i detta nu. Har varit på staden och intagit en lunch på TT, buffe av olika bla utlänska läckerheter som ligger som bomull i gommen och ger en lättnad av hungern som just då intagit ens själ. S, H, A samt T och S var de som nu gjorde sällskap denna lunch. Samtalet rörde resan till Rhodos som blir av i september men ja inte dags ännu att börja längta då blir våren och sommaren på tok för lång.... Men ska bli så dj skönt komma sig iväg och bara va och njuta av livets läckerheter. Ska nu kika runt och se vad som sker denna helg inte den blekaste vad som väntar ännu.
Igår så fick jag förfrågan att vara på Melodifestivalen och hjälpa till och ja visst tackade ja utan att tveka, så nu blir det att ta sig samma för att få ihop arbetsschemat så det funkar. Båda kvällarna ska jag å J-Å vara där, ska bli väldigt trevligt och intressant höra de låtar som förekommer kanske man får chansen höra någon av finalisterna:) Nåväl återkommer senare om detta i kommande inlägg....
Vi höres sedan

Mackan

" Dum vivimus vivamus " medan vi lever, låt oss leva....

God vänner där ute i etern som denna afton mot förmodan finner vägen hit innan ni tar er skönhetssömn och möter John Blund i drömmarnas värld hoppas ni har en bra afton. Själv en dag som mot förmodan känns väldigt skön denna afton, seger i hockeyn, trevliga möten med människor i glädje men även med männsikor i förundran över vad livets stigar äro outgrundligt svårforcerade. En natt med mycket kneg så man är nog lite trötter i ögat denna afton, men det  spelar ingen roll ikväll känns livet som ja vändningen har kommit och kommit för att stanna. Fast rätt var det är så ändras en förutsättningar och ja då står man där igen med själen nere i knävecken och inte känner glädjen med livets vandring. Det förstår man mycket bra då man läser artikeln med singelpappan och hans liv idag med lillan, deras kamp för att få vardagen att gå. Hans syn på livet skulle göra samhället så mycket varmare om fler hade hans syn på hur man tar tillvara sin dag, med famlij vad man gör för att må bra i sin själ även om vandringen sätter krokben på en rätt var det är. Inte ge upp utan kämpa för de man har i sin närhet som behöver ens värme för att i sin tur klara det vardagliga utan att falla igenom. Ja nu babblar jag väl för mycket igen men vill bara få ut lite tankar man haft denna tordag som känns som en vändning som är mer på jämn nivå. Sen så hoppas jag ens bloggande vänner där ute i etern har haft en bra dag som gett fina intryck att ta med sig vidare i livet. Nu så ska jag lyssna en stund på Karlavagnen denna afton om inre och yttre skönhet och vad man tänker kring detta ämne gammal som ung. Sen försöka varva ner ordentligt efter en hård arbetsdag / natt som man nu får vila upp sig ifrån ett par dagar tills nästa pass ska igång till veckan nån dag. Opps måste käcka av så man inte missar vilken dag................ Önskar er alla en goder natt och en trevlig stund i drömmarnas värld outgrundliga svårtolkade värld...........................






Mackan

Svensk byråkrati i ett nötskal?

Varför blir man upprörd av att läsa om Lollo som nu är försvunnen då hon ska utvisas?! Jo för att ibland undrar man verkligen vad det är som gör att myndighetspersoner inte kan använda sunt bondförnuft i sina beslut. Visst en lag är till för att följas men detta är ett övergrepp mot Lollo som individ då hon till och med har bott i skyddat boende för att hennes far har misshandlat henne svårt. Konsekvensen av att utvisa denna tjej vill jag inte tänka på, hoppas verkligen man tar sitt förnuft till fånga och låter henne stanna i detta land där hon har sin uppväxt. Eller är det dags för att tillsätta tjänstemän med en sundare syn på livet för man undrar ju hur man tänker kring denna fråga egentligen verkligen?
Lycka till i livet Lollo vart du nu än är!


Lånad av Media

Denna lilla lördag var en dag som började lugnt för att sedan öka och där vid lunch ta mig till Jonas på RT för att boka lite kvällsutbildningar. Därefter en tur ner på stan för att intaga en bit lunch, hem och packade väskan sen till kneget där jag tog en tur på trappmaskinen och ett par lyft med hantlarna. Kröp sedan in i bastun som var nog så varm ca 80g så jag drog ned den för att kunna sitta en stund innan det var dags att piffa till sig och iklä sig arbetskläderna. Har dock tagit en tur till S och Å för att hjälpa H med en radio tyvärr var han redan utgången från deras lya. Sitter nu och inväntar inkommande kneg men som sagt just nu lugnt denna lilllördagskvällen den 21à januari 2009. 

Vädret i morgon ser ut som följande

Varsel for torsdag 22.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Skyet Lett bris, 3,6 m/s fra sør

Skyet. Lett bris, 3,6 m/s fra sør. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Skyet Svak vind, 1,9 m/s fra sør

Skyet. Svak vind, 1,9 m/s fra sør. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Skyet Svak vind, 1,9 m/s fra sør-sørøst

Skyet. Svak vind, 1,9 m/s fra sør-sørøst. 0 mm nedbør.


Återkommer inom kort. 


Mackan

Onsdag och lilla lördag ja .

Onsdag och det är nu dags för mig att fara till kneget svida om och ta mig till gymmet en timme eller 2 innan det är dags att knega. Just talat med M i luren och det lätt som värsta tröskverket eller dagen efter Wiskeyprovningen i Ms` luftrör krya på sig. Så jag återkommer med inlägg sen ikväll.

Mackan

Dagen med viss känslomässig stimulus.


Idag var en sån dag då jag fått en del tankeställare då jag under dagen suttit och läst och beskådat ett par av de miljarders bloggare som finns i denna värld av individer i början av, mitt i och i sin sorgebearbetning som via bloggen får en väg att nå ut med sina innersta tankar och visa vad saknaden gör för dom i deras vardag. En mor vars 2 flickor Gabrielle och Antonia inte fick den möjligheten att vandra på livets väg, utan fick möta vår herre på tok för tidigt och kampen för att få vetskapen om vad som ändrade ankomsten till denna värld på ett sånt ovärdigt sätt. Då jag kikade in läste och fick höra den melodin samtidigt, ja då kom ett par tårar dalande ner på mina kinder, så uttömmande skrivet av en mor vars känslor blev så starka även för mig som individ. Känslorna måste få komma ut på alla sätt och vis att ignorera dessa är som att ignorera livet och det är i slutändan inte bra för själen eller kampen till att komma igen i vardagen, den vardag som aldrig blir sig lik då saknaden följer dig på livets vandring på ett eller annat sätt. Bloggandet är nog som för mig en hjälp till att få ut och nå ut med sina innersta tankar och känslor samt kanske få feedback på dessa så vägvalet kan ge en mindre jobbig väg att gå. Även då man läser vimmelmamman så får man ju verkligen tankeställare av hur viktigt det är att fånga dagen " Carpe diem " för livets vandring kan ändra riktning då man minst anar det, för vandringen är på inget sätt  rättvist som livet och vandringen i samhället ser ut idag. Och för lilla Alec med den problematiken, hur viktigt det är med familj, vänner samt att få en relation som ger den värme och ljus som man behöver för att må bra känslomässigt, en givande arbete och kollegor som får en att vilja gå dit även om dagen känns som en sämre dag. Och kan väl säga att man har ett jobb som ställer upp då det känns som jobbigast och det är jag verkligen glad över, gör väldigt mycket för ens självkänsla att ha den möjligheten. Nåväl hoppas ni finner något i detta inlägg som kan ge lite förtröstan.

Dagen i övrigt har varit rätt så lugn, en lunch med S och T på stan, hem och fixat och städat bort en del. Sedan under kvällen tagit en fika på Waynes Coffe en Latte med vanilj vilket jag bara tycker är gudomligt då jag kan känna den smaken detta med S, H samt T. Lite samtal i den mobila sektionen, talat med N och H samt Mr X på MSN om ditt och datt. Lyssnat på radion och en hel del musik under kvällen samt en del kommentarer hos en del bloggare.
Vad väntar i morgon då jo ett möte med Jonte på rt om en del kvällsutbildningar för dotterbolagen i kommunen, träna en stund innan det är dags för kneget igen. Så jag återkommer i morgon med fler inlägg om min vandring i livet.

Väl mött!

Mackan

Slänga pengar i sjön.


Då är det dags igen för detta spektakel att den nya presidenten i USA ,44è ska svära eden för att ta över efter Bush. 60 000 som ska skydda denne herre från att bli offer för en kula eller annat vapen som är spritt på gatorna runt om i staterna. Vad kostar inte detta de Amerikanska skattebetalarna att få se detta spektakel som så billigt och enkelt kunde göras mellan kongressens stängda dörrar inför tv kamerorna. Vore väl bättre att lägga alla dessa pengar till de fattigaste i landet och ge dom en bit mat för dagen!? Vad ska nu denne herre lyckas med som inte Bush kunde ja det blir en senare fråga att ta del av som inlägg längre fram i tiden. Får väl säga lycka till till Barack Obama då han idag tillträder som ny president för Amerikas förenta stater.


Lånad av Media.

 

Mackan 

Årets idrottare.....



Denna måndag 19é januari 2009 på Idrottsgalan så delas det prestigefyllda Jerringpriset ut till årets idrottare i det avlånga Svea rike. Även priser till årets kvinna, man ,ledare mfl som på Globen i vår kungliga huvudstad har samlats för att få ta del av vad juryn nu har bestämt, visst tillsammans med svenska folket.

 Kalla fick nu för årets prestation och det är hon väl värd. Den jag hoppas ska vinna Jerringpriset så är det nog Anders Olsson denna gigant i vattnet som tar sig fram som inget annat där under och över ytan i bassängerna världen över. Själv så kom man inte så långt i livet att man någonsin kommer att få deltaga i denna gala.

Dock så finns i min samling 2 sm-silver samt 2 sm-brons i en lagsport där jag verkat i en 15 år som ledare och annat mer hudnära som profession, är väldigt stolt över dessa medaljer, ja finns även en del distriktsmedaljer men det är nog inget att jämföra med dessa ädlare som gett mig så mycket värme, av spelare som uppskattat ens insats att lägga ner så mycket tid och svett till att ge dessa underbara spelare en chans att få spela till sig ära och berömelse. Tyvärr så har det inte nått ända fram men jag tror dessa 2 lag som jag gett min tid år kommer inom en snar framtid få den riktiga äran det vet jag åtmindstånde med det lag i södra delen av landet där jag verkat.

Men det är som jag sagt tidigare för mig så har sporten lite spårat ur i vissa sporter då det betalas ut fantasisummor till lagen för att få ta över en lirare samt till de som utövar. Säger inger att dom inte skulle vara värda detta men vad ger det för oss Svensson jo snart så kan inte famljerna med små barn gå och se en match för biljettpriserna dyker i höjden, allt runt i kring supporterkläder mm mm mm. Vad blir det i lågkonjukturens anda jo man drar in och lagen missar en massa inkomster som ska betala dessa höga löner. I Sverige kanske vi ligger lite efter men se till England o Italien i fotboll vilka summor det rör sig om där, man blir snart mörkrädd. Eller har jag fel i min tanke där tycker ni som läser detta????? Ville bara få igång lite mer kommentarer i denna blogg.

Nu kommer Lasse G in på scenen och tillsammans med Gunde Svan ska nu dela ut Jeringpriset spännande är det. Nu kommer detta pris 2 tjejer som står här i slutet väldigt trevligt, 29% vinner nu Charlotte Kalla med grattis grattis verkligen roligt för dig tjejen från norrland.


Lånad av Media

  


 

Denna måndag är en ledigdag för mig och vad har jag då tagit mig till? Jo vaknade efter ett par timmar god sömn och då ringde telefonen det var far som nu sa att jag ej kunde besöka då mor lång och hade tagit jobbet som sprutlackerare denna måndag. Så då tog jag med ned till staden och intog en lunch.

På väg därifrån såg jag tvärt baken av N då hon var på stan och köpte presenter till lilla S som fyller år i morgon, grattis i förskott, då jag stod och pratade med B om hockeyns dalande.

Sedan tog jag mig hem och har stökat lite här hemma, tillverkat en pizza som jag intog till middagen. Sedan en inbjudan av H till S och Å för att där få mig till livs lite kvällsfika, kaffe och en chokladmoussè ala Å väldigt god.

Sedan suttit och lyssnat på radion Idrottsgalan och utdelningen av Jerringpriset som detta år gick till ja det vet ni ju redan så då säger vi väl mött igen eller sov så gott eller gnatt!
Nåväl alla bloggare ute i nätvärlden vi möts igen hoppas jag 


 

Mackan

Måndag ännu en vecka tar sin början.


Små snöflingor dalar i himmelen ner mot den vita marken,
dags att svida om gå ner mot parken.
Ledigdag som ska ge energin tillbaka,
vore en ide kanske ta och baka en liten kaka.
Ut i friska luften en sväng ska ta,
alltid bra kanske finner något jag vill ha.
Kolla in o läsa blogg hos A, T, V med flera,
visst måste boka tid så B kan massera.
Blip ett mess damp ner i mobilen till mig,
se där SB verkar ha lite jobb hos sig.
Får svara sen ta duschen värma sig o se droppar falla,
sen ner på stan höra sorlet skalla.
Önskar er alla en goder dag,
kommer bli bra även för lilla jag.


Varsel for mandag 19.01.2009

Starttidspunktet er passert Se varsel time for time

Dagtid kl 12 - kl 18

Skyet -4°Svak vind, 2,9 m/s fra sørøst

Skyet. Svak vind, 2,9 m/s fra sørøst. 0,4 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Snø -4°Svak vind, 2,1 m/s fra sørøst

Snø. Svak vind, 2,1 m/s fra sørøst. 0,9 mm nedbør.





Mackan


Så vad ska det bli av detta?

Vad ska det bli av denna så för mig trevliga bil och vad ska ske med detta genuina märke som funnits i svensk bilhistoria ett bra tag. Detta gäller ju även den andra avarten som jag fick höra att jag smög på  *L* via bakdörren till butiken men som jag ännu inte haft i min ägo nämligen Volvo. Är väldigt oförstående till att vår svenska regering inte gör mer för dessa företag som gjort oss svenskar så stolta. Att chefer och aktieägare inte kan undvara den så kallade bonus och istället se till att hjälpa dessa företag att hålla sig på mattan vore inte för mycket begärt. Eller är det så att vi lever i så totalt skilda världar att man inte inser vilken stor skymf detta är för de individer som nu måste ta sitt pick och pack och lämna det arbetsgolv som försett så många familjer med en stadig inkomst att leva på. En god vän som jag lärde känna under en av mina utlandsresor var väldigt oroad över den framtid som komma skall. Kvar jobbet eller måsta gå från hus och hem, inte det minsta trevligt utan istället kanske skulle få en chans att vara kvar om nu orken att ge med sig av bonusar kanske skulle rädda en del till en inkomst. Nåväl hoppas det löser sig vore inte en trevlig situation annars.



Och då blir jag i valet och kvalet ska jag byta märke nästa gång jag vill byta bilen, eller kan jag hålla fast vid detta märke och då en mindre modell än den jag nu innehar. Från en 9-5 till en 9-3 i så fall. Men som det idag ser ut så blir jag nog illa tvungen att kanske ta en annan modell och vad ska man ta då?? Kom med förslag ni som läser detta!

Så denna dag ja en dag på jobbet helgen räddad men nu hemma och just intagit en bit mat som blev över sen i fredags. Panerad fläskfile och chilisås som vart nästan svag få ha i mer chili nästa gång jag ska göra denna favvorätt, eller så får det kanske bli ungsbakad kotelett med bla sambal oelek där finns det även en god rätt.
Nu så blir det att lyssna på lite musik och skriva detta inlägg som är dagens och blir nog det enda denna afton med vad jag nu vet så. Inte ens en tanke på att ut och göra någe denna afton känner inte för det. Ja vore ju inte dumt fota lite kanske men kameran är fortfarande väck, och andra sidan kan ju ta med mobilen men nej inte ikväll.

Bokläsandet kanske ja varför inte och då funderar jag över vad som nu blivit en häxjakt och vad som är synd är ju det faktum att man anordnar debatter om denna Mia`s liv och om vad som är sant eller inte. Vad som är sanningen i boken kan ju ändå bara huvudpersonen själv veta och om det nu finns sanning i detta så vore det väl bäst att glömma så hon kan leva sitt nya liv. Eller har nu vår vän Lisa med M överdrivit sanningen till den milda grad att sanningen om Mia inte existerar utan är en hel påhittad berättelse!? Då är det för mig en handling som ger mig en mindre att läsa av då känns det som ett svek mot mig som läsare, visst alla hennes böcker är inte så där bra som nu Gömda mfl är. För den spänning och tragiska händelse man kände gjorde ju att man inte kunde lägga denna bok vid sidan av sängen och släcka om kvällen nej tvärtom man läste blad efter blad. Så jag vore inte först med att sticka under stolen med att Lisa ta tjuren vid hornen stå för vad som nu är sanningen i detta. Sen kan man ju verkligen undra varför man ligger på så mycket om Mia om det nu är så att det finns källskydd med i leken då kommer ju Monika Antonsson att medverka till att röja detta källskydd och då har väl ett brott begångets????
Kl 23.04 missade precis en intrevju med Lisa och hörde endast slutet och jag tror nog Lisa gett en hel del svar som borde duga i häxjakten. Visst man borde ha ändrat lite i innebörden av handlingen så hade kanske många skippat denna jakt. Hon har ju ändå gett de kvinnor som finns där ute i samhället idag ett ansikte för så här kan det ju faktiskt gå till mot en del individer idag just nu 2009. Hur som helst Lisa kommer att finnas i min bokhylla även efter detta var så säker tyvärr så är den nyaste boken bortkommen så får köpa en ny upplaga av den och lägga till samlingen.



Nä bara en massa babbel denna afton med eller finns det någon tråd i det man skriver?




Mackan

God fm alla där ute.

Sitter med M och S på kneget och har just haft en del att göra men nu lugnt åter igen. Ser på vad man kan göra på denna blogg för att få ordning på besöken för det verkar inte stämma det som står på statistiken. Får ta och fixa det sen ikväll då man åter finner sig sittande i boet efter intaget av middagen. Dock några timmar kvar innen det sker. Alltid intressant att titta in hos A verkligen en trevlig blogg där att finna lite gobitar från en annan individs framgångsrika liv och leverna.

Nåväl ska inte blabba så mycket igen utan nu en sväng till gomtvättarrummet och fixa gaddarna. Vi ses senare

Mackan

Midnatt råder tyst det är i huset..

Ja tänk vad man blir felaktigt tolkad då man ska ge en förklaring till någon som sedan ska ta det till en 3è person och sedan prata med en annan som i sin tur kan tala med en inbladad. Som sedan har en version som en anna kna få fördel av och i sin tur ska man få detta åter av den 3é personen som tolkar på sitt sätt. Ja tyvärr så blir det tokigt men varför ta det så fel och göra så stort av en feltolkning.

Som en intressant spörsmål som idag som jag ser det skapar en skev bild på hur man ska se på sig själv är tyvärr det faktum att man skapat en hysteri kring på vad som är idealvikten hos en individ. I mediavärlden känns det som om man ändå vill ha trådsmala fast ändå inte. Det finns i denna ofantligt stora värld ett flertal som för mig verkar ha tagit det steget för långt och vad ger det för signaler till våra små unga där ute som har dessa som idoler och dyrkar dessa som gudar. Malin Roos har en point där då hon tog upp detta i sin blog för en dag eller två sedan. För det är ett stort problem med många unga tjejer som idag i tidig ålder drar ner på kosten i tron att vara trådsmal är idealet pga av den trådsmala mediahysterin i tv`ns värld med hallåor och programledare som skulle behöva ett par kilo extra istället för ta dän några. Att jag skriver om detta är ju det faktum att vi idag kan se så många av  unga som kommer att och måste få hjälp att få igen en riktigt självbild som är normal och inte trådsmal. Och där har vi alla ute i samhället ett ansvar att hjälpa till även jag har min del!  Även politiker och andra med kunskap och behandlingsförmåga Blir man klok på dessa ord eller bara gallimattias??? Säg vad du anser i denna fråga?!!







Mackan

En dag som denna.

Börjar med att säga grattis Tony på namnsdagen. Lördag och då ska man vara en glad skit som får vila upp sig efter en hård vecka. Nej då är det mer kneg som väntar då helger måste göras. Började en sväng på stan med en kopp i goda vänners lag, dock en sak som förundrar mig visst tar man kaffe och bjuder laget runt? Nåväl H, S, T, U, P, T samt en massa andra lördagslediga individer som samlats på detta fik för att intaga en kopp java eller en bit mat. Sedan iväg till kneget och svidade om för att ta mig vidare till hallen och en ödes match åter igen.
Nu knegar man denna lördag kväll istället kunde man ha bjudit på käk eller någe och sett nån trevlig film. Ja då åter till kneget så får man återkomma ikväll/natt för vidare informationer om vad som skett i ens närhet detta skift och dag.



Mackan

Väderleken denna helg.

Väderleken är nog inge hitt att prata om blir väl mer ett sätt att ha något säga.
 Nåväl alla hitflugna läsare glad för varje besök än mer glad över kommentarer som blir av ens skrivande.
Verkar som vi får det lugnare med kylan de kommande dagarna i denna helg. Känns skönt för nu har det varit bra kallt. Är ju så att man inte är van kylan nu för tiden. En varm vinter och man undrar ju ska det bli så här?

Varsel for lørdag 17.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Skyet -8°Lett bris, 4,6 m/s fra sørvest

Skyet. Lett bris, 4,6 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Lettskyet -6°Lett bris, 4,9 m/s fra sør-sørvest

Lettskyet. Lett bris, 4,9 m/s fra sør-sørvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Delvis skyet -6°Lett bris, 4,0 m/s fra sør-sørvest

Delvis skyet. Lett bris, 4,0 m/s fra sør-sørvest. 0 mm nedbør.


Varsel for søndag 18.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Skyet -5°Svak vind, 3,1 m/s fra sør

Skyet. Svak vind, 3,1 m/s fra sør. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Skyet -5°Svak vind, 3,2 m/s fra sør-sørøst

Skyet. Svak vind, 3,2 m/s fra sør-sørøst. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Skyet -5°Svak vind, 2,2 m/s fra sørøst

Skyet. Svak vind, 2,2 m/s fra sørøst. 0 mm nedbør.

Snart dags att nanna kudden så man orkar med morgndagen och det kneg som väntar. Säger i och med detta
goder natt alla där ute i universum.





Mackan


Ja så blev denna fredag....


Hade kunnat bli bara soppa för det är ju trevligare att få laga en bit god mat till fler än en själv, men det fick ändå bli denna goda rätt denna fredag kväll.
Tänk vad man förundras över hur god en maträtt blir även om man inte har tillräckligt med de ingridienser som finns i receptet. Tog inte tillräckligt med chili men såsen blev god nog ändå, och en par 3 matlådor blev det då kompisen blev sjuk i maggen kanske den beryktade vinterkräk som härjar som bäst  i Svea rike i dessa dagar. Så det fick bli en kväll att gnida de inres matlökar och njuta tillsammans med vitlöksbrödet. Till detta en lokacitron och sallad som gnider nyttigheten bak örat för det måste man ju även intaga en grön röd röra toppad med feta så slipper man leta. Receptet då ja en fläskfile som skivas i 1,5 till 2 cm tjocka skivor, panera dessa med att doppa först i äggula, ströbröd samt parmensanost och stek i smör. Skiva tomater lägg i ungsfast form, fileèrna läggs på tomaterna, lägg sedan tomater över fileèrna. Blanda grädde 5-6dl med 3 msk grovkorning stark senap, 6-8 msk chilisås men det blir bra att smaka sig fram få sin egen smak. Häll detta över fileèrna och strö sedan ost på ytan in i ugnen 200 g i ca 25-35 minuter efter smak hur man vill ha ytan av denna goda rätt. Till jaa ris eller som nu pressad potatis, vitlöksbröd, sallad samt gärna ett gott rött vin till.

Dagen då ja en sväng på staden och intog en lunch med A, S, H samt T och lite snack om vår framtida resa till Rhodos. Efter det så tog jag svängen om affären för att sedan ta vägen hem och till att städa upp lite i denna lilla lya. Den skiner inte som en nyproducerad lya vid älven men den duger gott åt mig fast visst att en kylig vinterdag kunna tända en eld i öppenspisen det hade inte varit dumt de, få värma ens smått kylslagna fossingar med att lägga upp dem på fotpallen och föra dem mot värmen som lyser upp i mörkret.

Nu sitter jag i soffan och skriver inlägget framför tv`n som just avslutat På spåret där bla Filip och Fredrik deltog med framgång. Vad ska vi nu se då kanske Dödligt vapen 3 nja fast den har man ju redan intagit en mörk afton så tror vi bläddrar vidare. Attans förlorat kanal 4 sport då man nu bytt kabelbolag och då kan vi utesluta hockeykväll med den flytten. Saknar att jag inte kan se på tv4 fakta den kanalen gillas av mig faktiskt dokumentärer drama ja den biten den kan jag se på faktiskt men tyvärr inte här hemma. Nä inte är det mycket som kan få ens inre till njutning denna afton. Får nog även denna afton bli lite surfande i bloggvärlden läsa om andras liv i universums fantastiskt skrämmande värld av livsöden. Samtidigt som jag önskar att vissa av dessa livsöden kunnat se annorlunda ut för en rättvis värld kan man verkligen inte påstå att det nu är. Det som stör mig mest idag är detta krigande samt att Volvo``s chefer har mage att ta ut miljonbonusar då man sparkar folk pga lågkonjukturen som nu råder. Detta är inte att jag skulle vara avundsjuk nej tvärt om utan för att så många livsöden som kommer att få det jobbigt medans dom gör som Joakim Von Anka utan att ens blinka. Det är för mig respektlöst för det är ju faktiskt så att vore det inte för golvfolket skulle Volvo inte varit där dom var igår! Går ett företag bra jo vars visst kan du då ta dina bonusar och gå men går det dåligt visa den goda sidan och lämna kvar pengarna i företaget kanske övriga samhället skulle följa med och vi på sikt skulle kunna insupa en värme i samhället som var länge sedan man kände. Nä nu går vi tillbaka genom hallen till sovrummet och pluggar i denna HP så inte strömmen tar slut. Sen får vi se vad resten av denna kväll kommer att ge i form av intryck.
Önskar er alla en god hälsa och en trevlig kväll



Mackan

" Vitiis nemo sine nacitur " ingen är född utan fel...

" Spem reduxit " hoppet återställt ja jag känner så denna afton jag har hopp om liv men hoppet om att se slutspel nja där börjar jag tveka en aning. Ingen vidare match denna afton. Nåja livet är ju inte bara sport som sagt det finns så ofantligt mycket annat att njuta av så skulle inte lägga mig ner o inte göra någe om det skulle gå illa med den så farligt e det inte.

Knegat en hel denna dag och känt kylan som går in i märg och kyler ens varma hjärta, blir väl mildare i helgen verkar det som om man ska tro yr.no som oftast har rätt. Vad man hoppas på är ju en snar och varm vår som ger en lite värmande strålar och ger en gyllenbrunt skimmer över ens bleka hud.

Jo utbildning i ez-io en ny intressant funktion vi ska ta del av och använda oss av ska bli intressant få prova irl. En livsavgörande del i ens packning som verkligen kan behövas i en vissavgörande stund i livet.

I morgon så blir det en lugn dag med lite planering som inte hanns med denna dag om lite besök på dotterinrättningar runt länet. Sen ska jag fixa lite käk igen så man har till veckans alla dagar. Bla panerad fläskfile`i chilisås som äntligen ska fixas. Sen får vi se vad mer det blir..................

Så alla bloggare vad ska man göra mer på denna sida för att få igång ett bra intresse till fler besök?? Kom med förslag på förbättringar mm mm. Önskar nu er alla en goder natt ni som inte ska fortsätta vara upp denna natt. Sleep weel

Mackan

Torsdag 15è januari 2009

God morgon där ute, börjar med att säga grattis på namnsdagen till farsan denna morgon som börjat med en del kneg. -17g C utomhus och kylan har åter landskapet i sin hand brrrrr. Nu väntar en dag med lite pyssel administrativt få se vad man hinner. Ska även ha utbildning i ez-io blir intressant få möjlighet till större chans att fixa sitt jobb i en viss situation.
Önskar er alla en bra dag


Mackan

Sent inkommen historia

Vi slutar denna afton med en liten verklighetshistoria från det vapentokiga landet i väst nämligen Amerikas förenta stater. Så här kan det gå av bara farten då man är ägare av ett vapen modell mindre lämpligt för en pensinär.
Även en liten fräckis få avsluta den 14è januari 2009.


Den pensionerade bilkaparen

En äldre dam i Amerika hade besökt stormarknanden och inhandlat en del varor. Då hon kom ut på parkeringen upptäckte hon att det satt fyra unga män i hennes bil. Hon släppte varukassarna, tog upp sin pistol ur handväskan och skrek så högt hon kunde åt männen att hon hade en pistol och hon visste hur hon skulle använda den om de inte försvann ut ur hennes bil ögonböj.

De fyra männen väntade inte en sekund utan klev snabbt ut ur bilen och sprang därifrån som om de var skjutna ur en kanon.
Damen samlade ihop sina kassar, ställde dem i bilens baksäte och satte sig bakom ratten.

Nu uppträdde ett litet problem med bilnyckeln. Den passade inte. Det visade sig nu att bilen som den äldre damen satt i var identisk med den bil som hon själv ägde, som stod fem parkeringsplatser längre ner.

Hon lastade över kassarna till sin egen bil, och körde iväg till närmsta polisstation.

Konstapeln höll på att krevera av skratt då han fick höra hennes historia, och pekade mot andra änden av disken där fyra, bleka höll på att göra en anmälan om en bilkapning under pistolhot av en gammal dam.

Inga anmälningar gjordes.


Så kan det gå då man äger ett vapen och av bara farten stegar fram till fel bil på en parkeringsplats i ett land där var och varannan är stolt ägare av ett handelvapen eller större skjutika, vilket jag nog tror skulle skapa samma än mer kaos i Sverige om vi hade samma vapenkultur här.


Regler för sovrumsgolf
  • Spelaren ska ha en egen utrustning, en klubba och två bollar.
  • Spel på planen måste godkännas av ägaren till hålet.
  • Till skillnad från utomhusgolf ska man försöka få klubban i hålet och bollarna utanför.
  • För ett så effektivt spel som möjligt bör klubban ha ett styft skaft. Banägaren förbehåller sig rättan att undersöka klubbans styvhet innan spelat kan börja.
  • Banägaren har rätt att begränsa klubbans längd för att undvika skador i hålet.
  • Spelet går ut på att klubban stöts så många gånger som möjligt tills banägaren är nöjd och spelet är fullbordat. Misslyckas man med detta kan man nekas till tillstånd att spela på banan igen.
  • Det anses som dåligt uppförande att spela hålet direkt när man kommit till banan. De mer rutinerade spelarna tar tid på sig att beundra banan. Speciell uppmärksamhet brukar riktas mot välformade bunkrar.
  • Spelarna varnas för att nämna för ägaren till den aktuella banan om andra banor de spelat på eller regelbundet spelar på. Uppretade banägare har av denna anledning skadat spelarens utrustning.
  • Spelare uppmanas att ha ordentliga regnkläder tillhanda för eventualitetens skull.
  • Spelarna bör försäkra sig om att deras match är ordentligt inbokad, speciellt när en bana spelas för första gången. Tidigare spelare har blivit irriterade när de upptäckt att någon spelare spelar på den bana som betraktas som sin egen.
  • Spelarna bör inte förutse att banan alltid är tillgänglig för spel. Vissa spelare känner sig besvärade när de upptäcker att banan är tillfälligt under reparation. Mer avancerade spelare finner alternativa spelsätt när så är fallet.
  • Spelare rådes att anhålla om banägarens tillstånd innan han försöker sig på det bakre nionde hålet.
  • Långsamt spel uppmuntras, men spelare bör vara beredda på att fortsätta i en snabbare takt, åtminstone temporärt, om banägaren så önskar.
  • Det uppfattas som en enastående prestation att spela på samma hål flera gånger under samma match.



Mackan


Oroande framtid vädermässigt.

Detta dygn börjar lida mot sitt slut, Winnerbäck har underhållit i tv1 tyvärr kunde jag ej se på kneget denna afton då det blivit en byggarbetsplats en tid framåt. Så jag satt och funderade lite om vårt svenska väder!
Vad kan vi vänta oss 2009 vädermässigt, experterna spår ett allt varmare klimat vilket kan komma att ge ostabilt väder för oss i norden. Märks detta då ja till viss del kan man säga att vi märkt detta där jag lever livet. Allt varmare vintrar upplevs och så även denna vinter. Fast och andra sidan de som varit med ett tag säger att detta fenomen har upplevts även tidigare. Ja vad ska man tro?





Fast i morgon så väntar kylan åter igen, redan ikväll -15 brrrrrr, vill ha vår så solen kan värma ens bleka smått kyliga hud.

Detta väder väntar under morgondagen. Så vi får huttra vidare någon tid innan vi kan möta solens strålar.

Varsel for torsdag 15.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Sol -15°Svak vind, 1,9 m/s fra vest-nordvest

Sol. Svak vind, 1,9 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Sol -15°Svak vind, 2,2 m/s fra vest-nordvest

Sol. Svak vind, 2,2 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Sol -16°Svak vind, 2,5 m/s fra vest

Sol. Svak vind, 2,5 m/s fra vest. 0 mm nedbør.

Huvudsaken att vi mår bra in och utvärtes och har en inre frid så ska vi väl även klara detta väderomslag som kommer. Hoppas dock att hockeyn i morgonkväll kan värma ens nuvarande kalla lilla hjärta. Brrr



Mackan


Hejsan allihopen....

Hoppas ni har det bra där ute i cyberspace denna afton. Här knegas det, nu lugnt så jag kan skriva ett inlägg. Dagens blir lite kortfattat då en lugn dag blev till kneg denna em. Käkade lunch med A, Å samt M på staden innan jag tog mig till kneget där träningen stod på agendan. Blir tyvärr i morgon istället innan man ska till hockeyn. Kläder till tvätt och kneget en arbetsplats så en dusch för att sedan sätta igång med ett par insatser denna afton. Få se om man får tid att knopa ihop några fler inlägg innan detta dygn tar sin ända. Men jag hoppas alla mår bra av ni som hittar hit speciellt en som inte har det så trevligt idag pga vissa orsaker. Tanken finns hos dig men det vet du redan. Nu kom en kollega och satte sig ned vid min sida så då säger vi hej så länge



Mackan

Dags avrunda denna afton...

" Ab imo pectore " av hela mitt hjärta......


Det jag skriver kommer av hela mitt hjärta en sak som är säker dock svårt få ut allt då vissa detaljer inte lämnas ut men i det stora hela så är det av hela mitt hjärta som lättas via denna blogg. Namn förekommer dock endast med första bokstaven av som ni förstår vidkommande orsaker. Dagen har givit mig mer på fötterna gällande Rhodos och vilka som åker så nu börjar säcken dras ihop och gänget börjar vara klart. En vecka i solen och värmen ska bli så skönt, dröjer dock till september men innan dess lite bränna av den svenska solen som ger en den bränna som behövs så man inte ska bli röd som en kräfta igen. Ja tänk vad man drömmer om sol och värme men är nog bara för att i morse så föll det små flingor utanför fönstret och gav landskapet ett vitare täcke, fast och andra sidan mycket vackrare än den gråa snön som blivit sista dagarna.
Vad ska vi ta oss till i morgon då? Då en tur till staden och kanske en lunch igen, därefter 1,5 timmes träning innan man börjar kneget för dagen, extra dock men väl kneg. Ska då ta kontakt med J och O på en närliggande inrättning och planera lite studiebesök som vi ska göra tillsammans i vår och höst på dotterkneg runt om i bygden. Blir en bra sysselsättning för mig en tid framöver. Nåväl nu ska jag sluta babbla för denna afton. Vi ses och hörs hoppas jag.

 

 
Mackan


Vilket jobb!!

Semesterfirare sökes till Hamilton Island med en lön på 25.000:- i månaden australienska dollar vilket är ca 140.000:- svenska kronor vore väl något att söka. Du ska som knegare videoblogga, blogga samt göra en fotodagbok som förmedlar din upplevelse av din tid i paradiset...........Kanske ett jobb för N?!



Man kanske skulle söka till detta arbete fast då innebär det att först söka tjänsledigt och idag så är det nog lite svårt som det ser ut tyvärr. Fast rätt bra lön tål att tänka på i alla fall. Undrar hur många sökande man ska tampas med väldigt många kan jag tro. Nåväl i september så drar man till Rhodos det får bli mitt besök i paradiset för denna gången.
Ni kan läsa i kvällspressen om detta kneg!

 

Mackan 

" Semper paratus " alltid redo.....

Är även jag inte bara scouterna som har den slogan även jag alltid redo. För idag känner jag att en indivd verkligen kan behöva mig som bollplank i dennes svåra tid och inte falla än längre ner i det inres otrygga väsen som kan göra en väldigt nedstämd deprimerad. Hoppas verkligen denna individ tyr sig till mig även om jag inte är någon känd person. Blev starkt oroad av individens ord till mig idag och vill vara där för att finna ett stag att ta fatt i för att inte få det fall som kan bli. För att få lufta sina inre känslor känns för mig som ett stort måste för att inte gån under i svåra situationer, har hjälpt mig enormt under den vandring som varit denna höst. Även detta med att skriva en blogg har gjort underverk för mitt undermedvetna som styr och ställer i denna varma själ som bara vill väl. Och det har gjort att för mig har resan vänt till det bättre idag, vilket jag hoppas det ska göra även för dig. Du vet var jag finns bara höra av dig..... M.

Årets Robinson här ....





Då är det dags igen för denna såpa som ska utse vem som kan klara sig längst på en öde ö. Men är det verkligen en som har kunskapen till att klara sig av vad naturen erbjuder ja det återstår att se då vinnaren koras. För mig så har det inte varit den som är bäst lämpad att klara sig vilket i de första åren klargjordes eller? Mer den som kan skapa sig en grupp och spela ett falskspel bäst som ofta står där som vinnare. Nåväl det speglar väl lite hur det många gånger ser ut i detta samhälle år 2009. Fast och andra sidan man tittar ju ändå så något måste jag ju känna att det ger. Ska jag titta även detta åt nja tror inte det inte så mycket som tidigare. För det finns viktigare att ta för sig i detta liv än bara en såpa det är vara där då vänner behöver ens goda råd och stöd.

Vad har jag tagit mig för denna dag då? Jo en liten lunch på staden med A och S några trevliga prickar i bekantskapen. Sedan hem till far och T som är lika busig som vanligt och där intagit en god fisksoppa till middag. Därefter till hemmets lugna vrå för att ja lite blogg och annat dyligt. Nu ska jag tillverka några namnskyltar för ett visst ändamål få se om man kan få till det eller om skrivaren krånglar till det och inte vill skriva ut. Återkommer senare i afton.

 

Mackan 

Tisdag 13è januari.

" Ad acta " till handlingarna.....

Dagens namn är då Knut och tjugondag Knut då dansas julen ut ut, då tänker jag på våra bus i kvarteret då man som liten knodd hatschade hos Knuts och blev jagade bort från gården. Även då sonen tog över så var vi där och hatschade då det företogs vissa aktiviteter vid tv-soffan. Även då vi drog ut på pallningsturerna runt kvarteren liten morot där, jordgubb här och alla de gånger vi blev jagade runt i höstmörkret då var det buskul i byn bland oss unga knoddar som idag nått den gyllene åldern. Vad gör man idag tror inte hatscha är något som förekommer i större omfattning ej heller pallning inte som på våran tid?! Eller vad säger ni där ute ni unga som hittar in på denna blogg!? Önskar er alla en bra dag.......

 
 
Mackan

Då dags för det vita igen...

Dagens varma takdroppsdag lider mot sitt slut, en morgondag med utlovat snöfall igen, vill inte ha utan nu ha varmt och få känna vårsolens värmande strålar finna hudens bleka yta. Ge en den första solbrännan för detta år, ack vad det dröjer innan man får uppleva den solen...........kanske inte i slutet av februari då i huvudstaden kanske man får uppleva denna vårsol vem vet.... kan ju alltid hoppas på tidig vår då vädret inte är som det brukar vara denna tiden på året.

Varsel for tisdag 13.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Snø Lett bris, 3,6 m/s fra nordøst

Snø. Lett bris, 3,6 m/s fra nordøst. 2 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Snø -3°Svak vind, 2,5 m/s fra nord-nordøst

Snø. Svak vind, 2,5 m/s fra nord-nordøst. 0,6 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Skyet -5°Svak vind, 2,3 m/s fra nord-nordøst

Skyet. Svak vind, 2,3 m/s fra nord-nordøst. 0,1 mm nedbør.



  

Mackan


Måndag arbetsveckan igång igen....

Eller nä skulle varit ledigt till lördag men men basen ringde och ville jag skulle ta ett skift onsdag till torsdag så blir det. Känns ändå skönt att ha några dar ledigt efter alla helger som inneburit en hel del kneg. Sen så behöver jag stålarna för att fara till huvudstaden i slutet av mars. Där bevittna isdansen som kanske avgör om dom tar sig till slutspel, samt umgås med vännerna i söder som även några av dom ska följa med och se detta kvällsfördriv. Vad har det blivit i em då jo stökat med lite energigivande käk, köttfärs och äggnudlar jammi om det nu var så energigivande vette tusan. Även köttfärs över så i morgon göra några matdosor att ta med då man knegar senare i veckan. Även inhandlat fläskfile`för att göra min favvo, panerad fläskfile`i chilisås jammi så gott så gott. Blir säkert över även där till några matdosor. Tillbaka till verkligheten och en liten tur ner till staden ja vi får se vad det blir. Väl mött ,,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

 
 
Mackan

" In absentia " i avsaknad av...

 

Kameran som nu är inlämnad för rep och borta en tid gör att då  ploppar tanken upp hur lite vi har att säga till om och vad lagarna säger gentemot de som säljer en vara. Är det då tvärt emot att jag som individ skall betala en vara då ska det gå undan och om man inte betalar på utsatt datum då dimper denna påminnelse upp som säger nu är det dags för att du inte ska få på plumpen. En insident för ett par år sedan gjorde mig väldigt anti mot ett visst parkeringsföretag som pga problem i sina dataprogram gav mig på plumpen. Visst jag glömde bort den första inbetalningen men sedan bröt h-vetet loss. Jag betalade och det gick en vecka då damp ett utbetalningskort ner från CP som sa du har betalat hämta ut denna summa via postgirot. Gjorde detta och började fundera vad hade nu hänt? Veckan efter så damp en ny inbetalning ner och jag betalade men liknande denna svängen jag fick igen att hämta ut på postgirot, vad tror ni häner jo ännu en sväng med detta och då man ringer vem får man prata med ingen som kan svara på varför det nu står i skriften en liten plump. Tar kontakt med skattemyndigheten, parkeringsbolaget mfl mfl alla håller med jag hade inte gjort fel utan ett fel i dataprogrammet. Vad händer jo inte något ingen kan gå in och radera denna plump som ska följa mig under 3 långa år och ställer till oreda hur man än ska göra då det gäller lån, abongemang mm mm, även om alla säger att jag har rätt från mitt håll att felet ligger i datan så kan eller vill ingen hjälpa. Spelar inte roll om jag så har anlitat en advokat så skulle jag ha kvar denna plump. Lagen skulle ändras och idag tror jag inte att samma situation skulle uppstå då detta error ställde till det för mig för 3 år sedan. Skall ta en skål denna dag då plumpen är väck för mig, denna eländiga plump som fått mig att bli irriterad över myndigheters slappa intresse till att hjälpa en individ som blivit felbehandlad i systemens cybervärld, då datorn inte såg att jag betalat rätt utan ansåg att jag betalat redan tidigare, sände igen den summan som i sig inte var stor men blev till ett stort problem i min värld. Väl mött i nästa inlägg......

 
 
Mackan



 

 

" Ars gratia artis "



Konst för konstens skull, kan man säga att jag tänker på efter att jag denna afton observerat ett matprogram med Gordon Ramsey den arga kocken från Skottland. Och obenhörligt tänker jag då var fantasin skenar på de tv-producerande individer som styr och ställer i dessa dagar. Det namn som först klingar är ju då från barndomstiden då man tillbringade de mörka kvällarna med Muppet Show och där den svenske kocken hade låda, hysk ku burt du burt bla bla bla. För att övergå från den nakna kocken till idag den arga kocken som med sina matprogram nog förgyller tillvaron för många personer, även jag till viss del. Kan ju finna en hel del fina matrecept hos denne herr men varför ha de namnet på serien den arga kocken? Finns det inte nog med elände för att ha de klingande namnet?! Tror inte det blir några fler tittare bara för man är arg. Fast och andra sidan kan man verkligen undra vad vissa serier gör på tv`n i dessa dagar! För nu är ju även den arga snickaren på väg in i tv-rutorna så håll i er. Vad vill jag säga med detta då ja skulle nog vilja se mer av Svensson och inte bara kändiskockar och snickare utan Svensson för vi har så mycket individer som kan och bör få chansen till att visa upp sina kvaliteer och sprida sina kunskaper vidare. För kunskapen om ex palt och annan husmanskost tror jag kommer inom en snar framtid att försvinna då vi fördjupas av dessa arga kockar och andra som ger matlagningen ett ansikte. Vi har ju även Bengt med solens rike som går i tv1 eller 2 där han besöker Italien o dess landsbygd, visst intressant men kanske man skulle göra ett liknande i Sverige, fara runt till byarna där gummorna än idag samlas i bagarstugorna och bakar detta underbara ljusungsbröd som kan prydas av en sur fisk exempelvis. För nog är det fler än mig som skulle vilja lära sig konsten av de gamla innan de dör ut många recept som i dessa dagar ger aromen i gommen ett namn?!

Jaa jag hade inte annat i huvudet denna afton så ni får hålla tillgodo med detta inlägg. I morgon blir det andra bullar än detta:)

Väl mött

  

Mackan

Söndag 11 Januari 2009...

Dag 11.

11 dagar har gått av det nya året, fräser till så är det dags att bli äldre åter igen. Vill inte men en vanlig förekommande återkommande händelse i alla individers tid på jorden. Och visst ibland undrar man hur de som får till över 100 år lyckas då det ändå inte är enligt ex GI metoden många av dessa lever utan man äter som oss övriga ibland kanske än sämre. Så visst spelar genitiken in i dessa individers lycka till ett långt härligt liv.
Vad har man tagit sig för idag då? Ja fick ett samtal av C på morgonen att hjälpa till med juniorerna på deras match så jag drog till ishallen vid en 11.15 någonting och befann mig där till 14 tiden. Sedan till kneget lämnade nyckeln och därefter hem för intag av en näringsfattig lunch ( pizza ) denna söndag. Varit ut en sväng för att fota lite men den kameran ska i morgon lämnas igen får den inte att funka. Så då vet ni i morgon en sväng på stan till Claes Olsson för att lämna igen denna reaprodukt som inte höll måttet. Den är liten och behändig och nog vill jag ha en ny åter vi ser ju i morgon.




Bild lånad av Kodak




Vädret idag har varit runt 0 sträcket och i morgon så kommer värmen åter igen till denna del av landet. Så nog blir det att vara ute i friska luften i morgon en heldag får det bli tror jag bestämt.

Varsel for  mandag 12.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Delvis skyet Lett bris, 5,2 m/s fra sørvest

Delvis skyet. Lett bris, 5,2 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Skyet Laber bris, 6,4 m/s fra sørvest

Skyet. Laber bris, 6,4 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Delvis skyet Lett bris, 4,8 m/s fra sørvest

Delvis skyet. Lett bris, 4,8 m/s fra sørvest. 0,3 mm nedbør.

Ska ta och fixa lite i hemmet denna afton lite städ och annat. Men återkommer lite senare för några fler rader denna söndag. Väl mött.....

  

Mackan


God morgon......

Börjar dennna söndag med att säga grattis till Janne som denna dag har sin namnsdag.
Nacken värker lite har nog sovit konstigt inatt tror jag bestämt, fast och andra sidan ska till massören även denna vecka då tiden passar. Vad ska vi avhandla denna morgon då? nja inte så vidare mycket någon dröm nejdå kan inte minnas att det fanns en sådan denna natt. Nej det får bli att återkomma efter att man haft en dag där ute i vinterlandskapets vita vidder. Får ta med kameran och intaga en del fotografier för blogginlägget senare idag. Önskar er alla en härlig dag. 

 

 
Mackan


 


Gaza


Ett sista ord innan det är dags att logga ur och bege sig till soffan en liten stund. Det som nu sker i Gaza är rent ut sagt för djävligt. Att man kan hata varann så fruktansvärt är för mig en gåta eller?! Dessa skenheliga religionskrig som pågår fördärvar mänskligheten och håller på att radera ett folk som har lika stor rätt till den lugna vardagen som Israelerna har. Varför ska det vara så svårt för människor att leva i fred och dela moder jord?! Nä dags att dom gör eld upphör och försöker försona sig en en fredlig anda innan det är för sent.









 
Mackan 


Åter en liten rad denna dag 10 januari.

Ja då var man här igen för en liten rad i denna bloggsvär som kryllar av individer både kända och okända som får ens lite väl vardagliga liv att få en mening. Varför säger jag då så jo för att ibland så känner man att det är på tok för lite go i
ens inre för att gå vidare i livet. Men ändå inte orolig att man ska stanna kvar i det vakum som fanns för en tid sedan. Är så glad att man har fått kontakt med A i cybervärlden så trevligt höra av denna individ och läsa den bloggen väldigt tacksam för de kommentarer man fått. Nu inväntas bara att få med posten den almenacka man beställt för att kunna njuta av de illustrationer denna underbara person skissar. Så häftiga att beskåda och jag förstår framgången som finns i henns liv.
Tänkte idag då jag läste i kvällsmedia att bygga ekohus. Ja då fick jag direkt tanken vad underbart det vore kunna denna afton sitta vid brasan som värmer upp ens rum och inre, ta sig ett glas av något gott rött som inhandlats i glasbanken. Sitta i någons sällskap utbyta tankar och ideer över livets vandring, söka friden i rummet som fylls med värme från eldens flammor och vinet som fyller ens gom med arom från fjärran land. En liten bit choklad att dela som tillsammans med vinet ger en härlig avslutning på en lördagskväll. Eller ja nog drömmer man nog alltid om en brasa att tända. :)

Rörspisen i vardagsrummet var det enda de räknade med att ha



Sommaren som kommer ska bli en liten byggsommar i sommarhuset för nu så blir det grillplats, och kanske man kan få igenom lite andra planer som kan ge en fin plats att vara på under sommaren. Hade tänkt redan ifjol men vissa orsaker gjorde att det lades på hyllan och sen hösten så blev det annat tänka på. Men nu denna sommar så blir det av det ska bara bli så. Innan man drar till södern för kneg och få ihop respengar till Rhodos. Återkommer senare i vår med planerna och ska försöka lägga in en skiss för att visa om det nu mot förmodan ska funka det får vi se sedan.
Önskar er alla en härlig kväll och en goder natt. Men vi kanse ses igen innan timmen för att nanna är slagen.
Väl mött
 

Mackan  

Tjena hallå......

Då är man hemma igen efter ett arbetspass som man gick av en si så där 16 denna em. Därefter så drog man till M och A för att bevittna kvällens match som inte var till vår fördel inte denna gången heller. Dock fick man sig en god hemlagad middag som A ställt till med, varefter Å hade efterrätten som jag, S, H, M, Å samt A smaskade i oss och njöt denna lördag kväll. Så vad blir det nu då ja sitta o knappa vid datorn en stund ladda ner lite uppdateringar mm mm. Sen så blir det ett inlägg senare denna afton om vad ja det får vi se då.. Väl mött senare.. 

 
 

Mackan


Lördag 10 Januari.

Säger då återigen grattis till 80-åringen Tintin på dennes bemärkelsedag. Gör ett extra inlägg denna natt då man knegar men blir nog inget längre, känner sig lite tung i öganlocken så snart dags uppsöka en kudde. Säger innan sängdags dessa delikata bär får mig att längta än mer till sommarens härliga stunder. Såg dessa nu inatt och ja började drömma om sommarens antågande. Tyvärr så är det väl ett bra tag kvar innan vi ser skymten av den underbara tiden på året.

Testa dietistens meny för en hel dag


Hoppas ni alla får en härlig dag.,väl mött senare idag.

Sov så gott alla!




Mackan

Tintin 80 år i morgon.

Grattis i förskott säger jag till vår vän Tintin som i morgon fyller hela 80 år.



Denna seriefigur som förgyllt många ungars uppväxt och min egen uppväxt. Författaren Herge`som tog fram denna figur och äventyret startade i Bryssel 1929 på tågstationen och där påväg till dåvarande Sovjetunionen. Vem minns inte
Kapten Haddock med sin bolmande pipa och suget efter stark dryck, Bröderna Dupont, Professor Kalkyl och sist och inte minst hunden Milou.
Fick som ung ta del av alla dessa album och var det 23 eller 24 som kom som utgåva, Månen tur och retur, Kung Ottokars spira, Rackaham den rödes skatt mfl mfl. Denna unge äventyrs lystna man kommer även nu som film 2010 i regi av den eminente Steven Spielberg. Kanske något att förgylla nästa år då den dyker upp på biograferna runt om vårt avlånga land. Säger återigen tack för de mörka vinerkvällarna då man som ung fick ta del av dina äventyr.
Grattis Tintin!



Mackan

Åter en lista att fördriva tiden.

Tidsfödriv lånat av http://ellisbellis.blogg.se/

[x ] Jag är kortare än 185cm. 
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[ ] Jag blir lätt brun. 
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg. 
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg. 
[x ] Jag har en tatuering. Hö överarm.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende. 
[ ] Jag har haft/har tandställning/bettskena. 
[x ] Jag har glasögon.
[x] Jag skulle göra en plastikoperation om det var ofarligt och gratis. 
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg. 
[ ] Jag har mer än två piercingar. 
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen. 
[x] Jag har fräknar. Får väl en del på sommaren solexem eller vad man nu kallar detta fenomen.

FAMILJ 
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar. 
[ ] Jag har rymt hemifrån. 
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån. 
[x ] Mina biologiska föräldrar är ihop. 
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal. 
[x] Jag vill ha barn nån dag. 
[ ] Jag har barn. 

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar. 
[x] Jag jobbar. ( Heltid ).
[x ] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan. 
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats. (Räknas pennor och annat småkrafs?)
[ ] Jag har fått sparken. 

SKAMLIGHETER 
[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion. 
[ ] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer. 
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat. (ofta)
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något. 
[x ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan. 
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats. 

HÄLSA  
[ ] Jag föddes med en sjukdom.  
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.  
[ ]Jag har brutit ett ben.
[x ] Jag har suttit hos läkaren med en vän. 
[ ] Mina visdomständer har tagits bort. 
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation. 
[x] Jag har haft vattkoppor. 
[x ] Jag har haft/har astma. 

RESANDE
[x ] Jag har åkt mer än 300km på en dag. 
[x] Jag har flugit.
[x ] Jag har varit i Ryssland. 
[x ] Jag har varit i Sverige.
[x ] Jag har varit på Cypern. 
[x ] Jag har varit i Turkiet. 
[ ] Jag har varit i USA. 
[x ] Jag har varit i Finland. 
[x ] Jag har varit i Danmark. 

EFARENHETER 
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad. (en kort stund bara) 
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss. 
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen. 
[ ] Jag har varit i ett casino. 
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens. 
[x ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme. 
[x] Jag har krockat i en bil.
[x ] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x ] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har aprillat någon. 
[x] Jag har åkt taxi.
[x ] Jag har ätit sushi. 
[ ] Jag har åkt snowboard. 

FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel.
[ ] Jag är i ett förhållande. 
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift. 
[x ] Jag har varit på en blind date. 
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu. 
[ ] Jag är rädd för att bli övergiven. 
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande. 
[ ] Jag har skiljt mig. 
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig. 
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit. 
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit. 
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET 
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön. (skräll)
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare. 
[x ] Jag har blivit kysst i regnet. 
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person. 
[x] Jag har kysst en för mig helt okänd person. 

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra. 
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra. (oj oj oj, många gånger)
[ ] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar. 
[x ] Jag har en hemlighet som ingen vet. 
[ ] Jag har fuskat i ett spel. 
[ ] Jag har struntat i ett prov 

DÅLIGA TIDER 
[x] Jag har druckit alkohol. (no shit)
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden. 
[ ] Jag kan inte svälja piller. 
[x] Jag har blivit diagnostiserad med depression.  
[ ] Jag har tagit mediciner mot depression. 
[ ] Jag har varit nära att få anorexi och/eller bulimi. 
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande 

DÖDEN 
[ ] Jag är rädd för att dö. 
[x] Jag hatar begravningar. 
[x ] Jag har sett någon dö.
[x ] Någon nära till mig har försökt begå självmord. 
[ ] Någon nära till mig har begått självmord. 

MATERIALISM
[x] Jag äger mer än 50 CDn. 
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare. 
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor. 
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[x ] Jag äger något jag köpt på E-bay. 
[x] Jag äger något från Diesel. 

RANDOM  
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. 
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.(Varför skulle jag gjort det?)
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson. 
[ ] Jag betalade för min rington.
[ ] Jag är petig med grammatik.
[  ] Jag är en sportfanatiker. 
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.  Ja inte det på huvudet...hehe
[x] Jag är bra på att baka.(Bakar hellre än bra kanske)
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå. 
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.(Jag har ju pyjamas på jobbet!)
[x ] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken. 
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt. 
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka. 
[ ] Jag är bra på matematik 
[x] Jag tror på spöken. 
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.

Och nu dags att börja knega åter igen..



Mackan

" Credo ut intelligam " jag tror för att jag ska förstå...

Börjar att säga grattis på namnsdagen Gunnar och Gunder, varför säger jag det jo för det finns personer i min närhet som innehar dessa namn.

Empati blir det som avhandlas här denna morgon då jag inte känner att det blir bra till att gå in på Mr X`s sida av vissa orsaker och deltaga i den debatten.
Vad är då empati för mig jo det är min egen förmåga till att läsa in och förstå andra personers tankar och känslor och utifrån det emotionellt kunna visa till den personen att jag har den förförståelsen. Detta samspel följer mig hela tiden i vardagen, i relationer med vänner, familjen och till det motsatta könet. Tyvärr är det väl så idag att många säger sig inneha denna förmåga men tyvärr så brister det ofta i samspelet med en annan individ då ens ego träder in, även ens tidigare erfarenheter och ens sätt att visa sina känslor. Och vad beror detta på då ja kanske den inre stress man känner då livets cykel rullar allt snabbare och man vill vidare i livet utan att tänka en gång extra på vad ens handling kan ställa till med och empatin glömms kvar istället för att visa en viss sympati för att individen också ska kunna gå vidare. Ett exempel finns fler ex på kneget att försöka få en förförståelse för individens problem och i vilket känslomässigt tillstånd den indviden befinner sig i,och kanske som idag många gånger ge en hjälpande hand istället för annat som kan ges invärtes. Denna relation upplever jag varje dag på kneget och det borde ju även medföra att jag inte brister i detta i mitt sociala samspel, vilket jag tror nån kanske en dag fick för sig. Men sen det är ju även helt klart att alla dagar är inte desamma så visst vissa dagar skulle innebära att man förstår något sämre. Fast man försöker ju att alltid på kneget ha samma förhållningssätt och förförståelse till alla individer man möter för att förstå dess sätt att tänka och i vilket känslomässigt tillstånd de befinner sig i. Och sen så visst kan vara svårt om man själv inte är i känslomässig balans att förstå men samtidigt kan ju även det medföra att man förstår individen ännu bättre i just den situationen.

Snällheten är för mig inte ett sätt att göra sig oåtkomlig för mig är det lite mer av vilken människosyn man har och utifrån den aspekten lever och lär. Men visst finns en del i det du säger faktiskt det håller jag nog med om. För min egen del så är min snällhet ett sätt att ge ett gott bemötande och visa att så här vill även jag bli bemött. Tyvärr så är väl detta en liten brist i samhället då förförståelsen i just den snälla handlingen ofta uppfattas på ett fel sätt och ger individen en dänga tillbaka. Men som sagt vi har alla en syn på vad och hur en handling uppfattas utifrån livserfarenheter och människosyn, nu tror jag bestämt att intag av energi ligger på agendan för dagen. Sedan så blir det att återgå till kneget för att insupa det som just avhandlades dvs emaptiska förmångan i samspelet med en annan individ. Och Mr X hör gärna av dig i denna fråga. Sköt om er ni alla där ute i universum.......Väl mött i nästa inlägg.

 
 
Mackan

Avslutar denna natt med...

Varsel for  fredag 09.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Sol -6°Lett bris, 4,1 m/s fra nordvest

Sol. Lett bris, 4,1 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Delvis skyet -6°Lett bris, 4,7 m/s fra vest-nordvest

Delvis skyet. Lett bris, 4,7 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Delvis skyet -8°Svak vind, 2,7 m/s fra vest
Delvis skyet. Svak vind, 2,7 m/s fra vest. 0 mm nedbør.

Ja verkar som blian kommer med helgen som är i antågande..........

Varsel for lørdag 10.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Skyet -1°Lett bris, 5,1 m/s fra vest-sørvest

Skyet. Lett bris, 5,1 m/s fra vest-sørvest. 0,3 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Skyet Lett bris, 4,2 m/s fra vest-sørvest

Skyet. Lett bris, 4,2 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Skyet -2°Svak vind, 2,9 m/s fra sørvest

Skyet. Svak vind, 2,9 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør.

Mm verkar inte bättre men och andra sidan så vill jag ju ha vår känna solens strålar värma ens bleka hud och ge
en föraning om vad som kommer jo en sommar med sol, värme, grill, bad samt en massa annat kuligt.

  

 

Mackan 














Ja dag numero 8 snart till ända.



Tjena alla där ute i universum som på något sätt hittat till just denna lilla sida. En dag som började med en underbar massage på en firma i stan. Så skönt men oj vad man ville ligga kvar och njuta en stund till tyvärr så kunde man inte för det var en på tur. Men en ny tid ska bokas i nästa vecka få se vilken dag det kan bli. Sedan fanns där Kakao Chocolate Spa verkar vara en underbar kur att testa, kostar en del men vatt a heck det kan jag unna mig i dessa dagar, kan jag verkligen behöva efter allt som varit sista året ja nu gled tiden iväg sista 1,5 året kanske, jaja ingen ide att titta tillbaka nu.
Nu tittar vi framåt inför ett nytt år med vad jag hoppas god tur i livet. Även om jag lever och har hälsan så måste ju även själen må väl vilket man är på gång att göra, men tar sin lilla tid att återhämta sig. Och andra sidan finns dom som har det värre.
Ja kvällens hockey glömmer vi snabbt var inte vidare till att gå våran väg denna svarta gummipuck. Får ta nya tag inför nästa match som är på lördag om jag inte minns fel. Så vad väntar mig i morgon då jag åter ett skift på kneget som nog börjar en aningen tidigare då vi ska planera årets utbildningar. Få se vad vi kan fixa till för något detta år inom detta gebit.
Nåväl vi återkommer i morgon med fler inlägg om livets vandring kanske några kort med vi får se.Väl mött i morgon



Mackan

Provar en ny funktion...

Tack vare en trevlig vän som kläckte iden om denna funktion, bugar och bockar till dig A. Nu fösöker vi lägga in en ny bild få se om det funkar.....





Se där kom en liten bild ska nu se hur det ser ut på bloggen......

Kommer inlägg igen efter detta.

Mackan

Så underbart med massage.



Sitter och tar en kopp java på kneget efter 60 minuters massage nu på morgonen. Finns inget bättre än att börja en dag med massage så ljuvligt skönt att man bara vill ligga kvar och känna än mer värme. Igår beställt almenackan att förgylla
köksväggen detta år. Inte en som jag brukar ha uten en ny med nya fina bilder att njuta av då man sitter vid köksbordet.
Nu en titt på arbetsmailen arbetsmailen innan jag drar ner på staden och insuper en bit god lunch med S, H ja även Å. Får se vad man får sig till livs denna dag som ska ge en den energi som krävs för att fixa att njuta av denna smått kalla dag. Skulle bli mildare men ännu lyser kylan med sin närvaro. Väl mött i nästa inlägg som nog kommer denna afton
efter hockeyn.



Mackan

God morgon...

 
 

Dags att ta sig en varm och härlig morgondusch för att sedan bege sig ner mot en av stadens massörer som ska knåda till en idag. Ryggen och axlarna har farit lite illa sista veckorna och fått sig sin stelhet av för lite stretching som nu bör bli en kvällssyssla var kväll innnan man kramar kudden. Men tror nog man slarvar vissa ggr eller behöver nog någon som piskar på en*L* Nåväl nu dags för en värmande dusch innan man glider ner mot stadens kvarter för att insupa en god massage.... Hoppas vi hörs snart igen.... God morgon!


 
 
Mackan


Såg en utmaning.


Då man inte har fantasin med sig denna kväll så blir det att ta efter och låna lite för inläggen. 
Blev då denna lista utmaning från modebloggvärlden i söderns rike. Knegat hela dagen
haft fullt upp så man är lite slut i kontoret denna afton.

Höstens / vinterns bästa:

Bästa köpet:
Måste nog säga den nya HP`n som inköptes denna höst efter ett par månaders datorfrånvaro i lyan.



Roligaste festen / utgången:

Ja då säger jag festen på halloween då jag bjöds till 37án på en liten fest.
Drog vidare på maskerad och sedan tillbaka till bunkern, väldigt trevligt.

Höstens låt:

White is in the winternight med Enya har följt mig denna höst en hel del. Men även Vanessa Mae med
Toccata and fugue in D minor som hjälpt mig i saknaden. Men en svår del att svara då det finns så mycket.

Roligaste resmålet:

Ja denna höst har endast huvudstaden varit målet men detta år nästa höst då blir det Rhodos som gäller
på denna fråga.

Bästa bio:

Det blir att svara en video Irene Huss då biobesöken uteblivit av någon outforskad orsak.

Bästa dagen:

En personlig händelse som jag ej vill delge i detta forum.

Jag har lärt mig:

Mycket om mitt inres tankar, tycken och hur jag reagerar i denna svåra situation. Men även hur jag ska förhålla mig till det
sätt jag reagerar på och hur man bearbetar dessa reaktioner och nu åter igen börjar finna rätt väg på livets vandring.
Och hur viktigt det är med släkt och vänner som verkligen finns där i en svår stund för att lindra ens fall. 

Frisyren:

Som vanligt så ligger man efter i frisyrer. Varför jo för man är sin egen frisör och kör kalt.

Väskan:

En trunk / resväska fick jag som julklapp julen 2008 men finner ingen anledning och visa den nu.
Skall användas vi resor till och från lyan ut i vida världen.

Plagget:



Denna jacka köpte jag i början av hösten vid Outlet Barkarby i en av dessa butiker som fyller mina garderober
varje år med något nytt plagg. Turen att göra klipp ur min synvinkel där. För 3 år sedan en skinn / mockajacka för
500:- känns för mig som ett klipp. Och nu denna jacka gav jag 150:- för denna höst.

Musiken:

Vanessa Mae som jag upptäckt denna höst, samt Lasse W en återupptäckt virituos som fyller
svenska hjärtan.

Höstläsning:



" Att tala så det syns " bok att tolka kroppsspråk av Allan och Barbara Pease.
" Meditation på 5 minuter " Eric Harrison. 

Beautyprodukten:

Under kneget i huvudstaden så fick jag av vännerna jag huserade hos en flaska av Hypnose Homme,
som ger min nyrakade hud en härlig doft när man ska vara ute i vimmlet.

Smycket:



Denna ring pryder min högra tumme numer denna fick jag i och för sig i februari av mina vänner då man fyllde
gubbe. Men den tappade de sprintar som håller ihop den och det dröjde tills i slutet av september innan jag kunde
trä den på tummen igen.

Kaffe:

Kaffe ja en del av livet och ja för mig är en god Latte med vanlij en njutning. Men även provat köpa chokladkaffe som finns
att köpa på olika ställen runt om i landet. Var en härlig upplevelse de. En vanlig dag så blir det väl en 4-5 koppar kaffe.

Skorna:

Skor är väl inte det jag köper så ofta och denna höst blev det endast ett par Addidas Goretex skor som denna
vinter pryder ens småkalla fossingar.

Ja detta fick jag Mackan ihop denna afton än så länge.......

  

Mackan

" E luce claritas " av ljuset klarhet.......

Meningen i detta uttryck kan man ju fundera över men och andra sidan har ni märkt att ljuset åter kommit och blivit längre om dagarna, visst är det skönt att känna att det blir allt mer ljusare och ljusare. Idag blev en dag i ja en röd dags tecken med lite städning och bortplockning av den gångna julen 2008. Ikväll en tur i snön.....







Bilen täckt av snöpuder efter någon timmes fallande flis från ovan..... och ja något kallare än i morse faktiskt..

Så kvällen nu kommen och M jobbar och jag bloggar, alla andra hemma i sitt bo gör olika saker nu innan det är dags för kudden och nya arbetsdagar väntar. Fast en annan har ju jobbat även helgerna så haft någon dag nu ledigt och det har varit skönt och slappa. I morgon ett D-pass till 17 få se vad det ska ge för något. Men vi möts igen i nästa inlägg när det nu kommer. Kanske ikväll eller kanske i morgon vem vet inte jag......
Väl mött och en god fortsättning på nya året....

  

Mackan

Vädret i morgon enligt yr.no.

Morgondagens arbetsdag sker i denna väderlek kyligare åter igen.....:(


Varsel for onsdag 07.01.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Lettskyet -12°Lett bris, 3,6 m/s fra nordvest

Lettskyet. Lett bris, 3,6 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Sol -12°Lett bris, 4,5 m/s fra vest-nordvest

Sol. Lett bris, 4,5 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Sol -13°Lett bris, 4,2 m/s fra nordvest

Sol. Lett bris, 4,2 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør.


Mackan

Utstädning efter julen 2008.



Så här en del av pyntet man haft ute runt lyan.....



och i all bråte fann jag denna gamla och första inköpta telefon tyvärr inte i funktion tyvärr...



Denna modell var med ett bra tag och kom i samma stund som Kobran eller?? Någon som kom ihåg??


Vi möts igen åter till städet.

  

Mackan

Tvärtes inne för ett kortare inlägg.

varit nere på stan intagit en kopp java med A, M samt H och snackat om resan till Rhodos i september. Till javan intogs denna söta bakelse....man är väl inte söt nog så då tänkte jag fylla på med sötsakerna......



Hotellet vi ska bo på heter Riviera......



 

Väl mött till kvällens inlägg. Nu till att städa bort julen......

 

Mackan 

Hade man trott annat....

 
 



Ja det blev en förlust, visst var Canada bra men som vanligt så får dom sina egna regler att spela efter eller rättare sagt  dom skapar sina egna eller?! Nåväl det är inte fy skam att komma på silverplats heller men visst guld glimmar alltid något bättre. Säger i alla fall grattis till småkronorna för 2à platsen väl förtjänat av er.............

Och andra sidan så lider barnen i Gasa efter Israelernas anfall i detta ohyggliga krig som bara skadar barnen och kvinnorna för Hamas dom är ju inte sena att gömma sig där dessa oskyldiga gömmer sig. Nä nu får Calle Bildt och resten av slipsnissarna ta och göra rätt för sina löner och se till att det blir lugnt där nere. 














Man blir rent ut sagt svarslös av att se dessa bilder av barn som ska vara i en trygg miljö och inte i dessa krigszoner som nu breder ut sig i Israels okuperade marker. Vem som äger vad ja du jag kan inte säga bu eller bä vem som har rätten men en sak vet jag vi är alla lika värda och ska få ha en trygg miljö därefter. Nåväl mina tankar och tycken.
Önskar er alla där ute en lugn och fridfull dag. Väl mött till kvällen.


 

Mackan 



Hallå i natten......

  
 

Halloj alla där ute som fortfarande är vakna och inte gått på krogen utan hänger här och som ja kanske inte som jag väntar på småkronorna. Utan alla andra som finns här och har en sväng förbi denna blogg alltid trevligt med besök.
Ikväll så försöker jag hålla mig vaken och invänta den spännande finalen i hockey-vm för juniorerna. Under tiden som jag går i väntans tider så hinner jag med ett inlägg denna sena tid på dygnet som snart övergår till dag numero 6.
Och ikväll så tänkte jag delge er mina röster till årets Rockbjörn 2008 och dom nominerade av mig är:

Årets svenska kvinnliga artist: Miss Li.

Årets manliga artist: Lars Winnerbäck.

Årets svenska grupp: Takida.

Årets svenska nykomling: Amanda Jennsen

Årets svenska låt: Ola med låten feel good

Årets svenska album: Ola åter igen med Good Enough.

Årets svenska live akt: Lars Winnerbäck.

Årets utlänska artist. Katy Perry.

Årets utlänska grupp: Coldplay

Årets utlänska låt: Coldplay med låten Viva la vida.

Årets utlänska album: Coldplay med Viva la vida åter igen.

Lifetime Achievement: Farsans stora idol Uffe Lundell.

Rockbjörnens Myspacepris: Ninja Dolls.

Då så var min röst avklarad och nu går vi till resten av Sveriges alla rösttokiga bloggare och annat löst folk får dom avge sin röst och vi kan då den 22á januari på Cirkus i Stockholm få veta vem som vann Rockbjörnen i de olika kategorierna samt vi röstare som via våran röst kan vinna något fint pris. Då får vi vänta och se vad som sker i denna röstning för år 2008. Detta var mina favoriter men ni har säkert era egna val som ska göras och inte liknar denna lista men detta var de som föll mig i smaken detta år.
Dagen blev en åter igen en lugn dag med en lunch på staden, fika med AK`s kompisar som jag inte kom ihåg namnet på hmmmm jag skämms. Inköpet av nya skor för våren sommaren på rea`n hos W. Därefter en tur till kneget där jag plockade upp J-Å för en tur till arenan där vi intog en java innan matchen. Blev en härlig kväll åter igen. Och sedan hem och snackade med N en stund i telefonen trevligt. Och nu i väntans tider innan hockeyn ska börja vid 01.15 denna arla morgonstund den 6 januari 2009. Tänka sig snart 10 år sedan millenieskiftet som skulle vara så väldigt hemskt att ingå då datorerna och annat skulle löpa amok. Nåväl 1 år kvar tills det var 10 år sedan, ska inte springa iväg för fort nu tiden går ändå för fort som det känns idag. Jo visst 10 år nu sen man blev en ny inom detta kneg visst så är det faktiskt kändes som igår man var i F och gick denna högskoleutbildning och träffade där en massa härliga individer. Som även finns inom bloggvärlden ska jag säga. Nä nu säger vi snart väl mött och varvar ner och ja vi ser ju om man orkar vara vaken tills matchen med småkronorna börjar snart 45 minuter kvar endast. Väl mött ni alla där ute i bloggvärlden vi ses i morrn! eller ja det blir idag faktiskt!!


 
 

Mackan


 
 

Nya skor blev det idag....


Tjaba!

Inköpta hos W sålda av M och Å som har rea fortfarande för ny kedja har tagit över denna butik som jag fattat det. Skinn och mockaskor kändes väldigt sköna då jag provade dom men får väl vänta tills asfalten kommer fram innan man tar dom på sig och använder dom i vardagen.





Kanske dags skura golvet igen ser jag just på denna bild!  
Vi ses igen till kvällen




  

Mackan 

Dag 5 2009

Dag 5 är nu här usch vad tiden springer iväg men som tur är så gäller det ju för alla inte bara mig. Natten har varit god sovit alla min timmar jag är i behov av, men tror ändå inte jag kikar på småkronorna inatt det känns som ett jobbigt förfaringssätt just nu i alla fall. Vad som ska ske idag då? Ja ner på staden inköpa ett par skor av Å som jag lagt av, därefter intag av lunch, kolla läget på Claes Olsson om det var något jag var i behov av hmmm. Sen hämta J-Å på kneget för att bege oss till vårat andra kneg för kvällen nämligen arenan. Så ikväll återkommer jag med inlägg om hur dagen blev för planer kan ändras ibland drastiskt utan att man själv har kontroll på den. Finna några fina vyer att visa upp. Väl mött ikväll..


 
 
Mackan



Godis framför tv`n

Köpte mig en påse med diverse smågodis igår för att mätta sockertarmen. Är nu inte ofta med två dar på raken man käkar smågodis inte bra för ens tänder. Så därför extra   och lite sköljning i Listerine, då känns munnen fräsch igen och inte som en seg soppåse som luktar apa.








Mackan



Om det ändå vore september....

God afton.....

Ja tänker ni vad händer då?! Jo då drar man iväg till en ö som heter Rhodos och får lapa sol och värme i en vecka ska bli så trevligt så...



En resa med killarna en vecka i solens land. Ett nytt äventyr och ett nytt land som man får besöka nice. Ser verkligen fram emot denna resa verkligen. Det verkar bli jag, A, S, H, T, S samt S som drar iväg en intressant konstillation. Så ett besök bland Greklands öar och lapa en efterlängtad sol och dricka god öl och käka god mat mumma kan inte bli bättre.
Men först ett par månader att planera annat att göra. Så då är vi på ruta ett igen vad ska hände fram tills dess? Ja en resa till S i februari lapa hockey, sen ev ner och knega i S till sommaren igen om dom nu vill att man kommer dit vi får se. Inte att förglömma vardagen och dess frestelser och kneg som inte ska glömmas bort i frömmarnas värld. Detta år så blir det solens år för mig ska verkligen insupa de få soltimmar som kommer detta år blev på tok för få ifjol.
Detta inlägg betyder att jag nu drar mig tillbaka för att få bukt på min huvudvärk som skapar trötthet denna afton. Jo en sak till om A läser detta så glömde T och A en handduk på nyårsfesten hos dig och M på M`s kneg. Kommer dock att även ringa dig för att ni ska få vetskap om denna handduk. Men nu alla ni där ute i cyber och bloggvärlden nu dags att glida ner i soffan en stund innan John Blund besöker en ännu en i sina många besök. Väl mött i morgon.


  

Mackan




  











Tjola hopp tjola hej igen alla där ute...

 
 
En söndag som gått i lugnets tecken på alla fronter. Varit en sväng till mor och far och intagit en middag med dom. Efter det en sväng till sporthallen kollat lite inomhusfotboll men blev lite väl varmt där inne. Sitter nu och dolar med datorn igen och nu läggs lite bilder in lite nu och då, kamerans arbetsprogram är installerat och funkar okej.
Denna bild är tagen i lyan på väggen där tavlan det goda leendet hänger som är målad av en god vän här i stan, är väldigt nöjd med resultatet av denna målning. En bit kvar till detta leende men på god väg och snart kanske man är i mål för en tid vi ser och får se.


Funderar på en liten promenad denna afton som nu är här och kanske en sväng till P och Å vi får väl se. Återkommer med fler inlägg innan denna dag är slut. Väl mött.


 
 


Mackan


  
  


Hejsan hoppsan...

 
 
God morgon eller kanske god fm man ska säga. Gårdagen var för mig helt underbar och spännande, sväng på stan fikade med vännerna A, M, M, A, T, samt U på Waynes.





Därefter tog jag mig till arenan för att insupa kvällens match, som blev lite väl härlig samt lite oroande. En hel del att ta sig för med de besökande samt spelare. 
Därefter till P, J, C, M och snacka en stund och käkade middag där en pizza och lite mer snack innan jag drog hem. 
Fick besök av en kompis och vi spelade kort och snackade tills ja klockan var nog en 01.30 innan man drog sig mot sängen. 
Vad sker denna dag är inte ännu bestämt men vi ser väl vad som häner och sker. Kommer åter till kvällen och då försöker jag lägga in lite bilder om det nu funkar. 
Önskar er alla en underbar dag.


  

Mackan 
 

 
 

Tjena alena mittbena.... dags stiga upp.

 
 

God morgon!

Hoppas ni fått en bra natt ni alla där ute. Men nu är det dags att stiga upp efter en god natts sömn, piffa till sig och klä sig kändes kallt ute brrr. Dra ner på staden och ungås med grabbarna ett tag innan hockeyn börjar.
   
 Som jag haft i ett tidigare inlägg så köpte jag en kamera på Claes Olsson på rea så inom kort så hade jag tänkt lägga in bilder här med. Dock inte sådana som man förväntar sig men bilder av skeenden i livet. Nåväl vi återkommer senare med detta.Hörde även att en kompis måste sluta med sin blogg pga ett ex trist, var trevligt läsa men nu tomt.
Kom att tänka på snart 6 månader sen livet tog en drastisk vändning och man fick en hög av inre demoner att slåss med. Tänk så skönt att dt lugnat sig och man börjar finna rätt väg här i livet med många goda både nya och gamla vänner som följer en. Och att denna bloggvärlden har många trevliga individer som ger ens liv en mening, ger tips om både det ena och andra som ger ens liv en färg som inte är negativ. Nåväl nu så är de dags ta sig i kragen och börja göra sig i ordning.
Vi höres ikväll med ett nytt inlägg om lördagen!


 
 



Mackan


 
 

Dag 2 till ända inom kort....

 
 

Då skriver vi dag nr 2 snart till handlingarna, en dag då kneget slutade vid 17 och jag tog mitt pick och pack drog till K-skolan kollade in grabbarna som spelade liten innebandycup. Blev dock för hungrig så mot hemmet där jag intog en lätt middag. Sedan en tur in i duschen för att rensa sina porer på skit och mer skit eller var det baciller?! hmmm ja inte lätt veta vad man fick vattnet och tvålen att ta bort. Nu lagt in klart alla nyinköpta atteraljer till datorn, och det funkar också jippi är nog inte så tokig ändå men väl ändå ingen riktigt datasnubbe som fixar allt. Nu kan man få ta ut lite bilder ur datorn och kanske sätt upp en del på väggen, vi får se vad man tar sig till det ger sig.
Tänkte just på det idag då A besökte IKEA kanske dags att åka dit snart igen var nu ett tag sedan man besökte denna butik. Vad behöver jag då jo en riktig underdel att sova på då jag skrotade soffan för en tid sedan, är nog dags kolla upp vad det finns på marknaden och kunna få en riktigt säng igen.
Snart blir det nog att kolla in John Blund så man orkar upp i morgon tidigt, en sväng ut i friska luften och sen ner på staden och kolla in läget. Därefter en hockeymatch att beskåda få se vad det kan bli där i morgon.
Efter hockeyn är jag bjuden till J för ett spel i Texas Holdèm och ta några öl, detta gäng är några gamla vänner som jag inte besökt på länge så det ska bli väldigt trevligt möta dom igen. Snacka lite skit och spöa skiten ur dom i spelet om klövern.   blir nog tvärtom jag som förlorar all klöver........
Återstår att se kommer med slutresultat i morgon kväll då jag åter skriver ett av mina små inlägg, nu nog dags snart varva ner lite men först ska jag kika in till andra bloggare och kolla läget vad som skett denna dag. Väl mött i morgon..
 


Mackan  
 
 















Dag 2 2009.



God morgon där ute...


Dag nr 2 år 2009 är vi nu inne i. God sömn denna natt men väl kneg som avslutas vid 17. Ska ner och köpa ett minneskort till den nya kamerna jag inköpte tidigare i veckan. Sedan får vi se vad denna dag har i sitt sköte, efter denna dag väntar en helg igen och då åter match mot L denna lördag. I veckan pratade jag även med L om den situation som uppstod förra matchen så den biten ska nu vara avklarad. För att vissa kategorier i samhället ska vara så hierarkiladdade det känns för mig som ett gammamodigt sätt att se på individer då vi nu är inne i 2009 års sätt att leva. Men tyvärr kommer vi nog alltid att dras med individer som ska framhäva sin ställning i samhället, och detta utan att tänka på konsekvenserna för de som jobbar under denna individ eller för dem som vi jobbar för.
Önskar er alla en underbar lugn fridfull dag i värmens tecken....



Mackan



Årets första dag snart till ända.



Se där snart är årets första dag till ända och man känner att tiden springer sin väg. Nåja blev en dag i lugnets tecken då man ej sovit igen förra skiftet. Vid 17 dags igen knega ett skift få se vad det blir denna gång men känns som att det blir klart lugnare än förra. Nu har några timmar gått och jag hoppas A blivit bättre i maggen som krånglar. Själv så känns det rätt bra så här på årets första springande timmar..... Kommer igen i morgon för nytt inlägg. Känner att man får ta sig i kragen och göra en tidig kväll så nu dags
Så hörs vi i morgon för nya smaskiga inlägg från mig..........



Mackan




God dag ni alla insupare av 2009`s första dygn...

 
 
Dagen verkar bli lugn, inte verkar det vara vintersjukan som jag frukade igår då jag så hastigt fick lämna den trevliga festen med alla trevliga individer. Nu en dag med ja vad inte ännu bestämt men kvällen blir på kneget bara hoppas det lugnat ner sig denna afton. Känns nu som detta år kommer att bli en nystart på livets vandring efter lyckan och ja får man se vem som korsar ens väg detta år. En resa är i alla fall bokad för hösten med gänget ska bli riktigt kul. Men sen kommer det bli så mycket mer man får ta sig till. Även ett stort grattis till B och Å i S som 23.05 fick en nya medlem i familjen, en liten kille på 3295g samt 50cm lång.    
 
Nu ska jag fixa lite med bloggen musiken verkar inte funka som den ska detta nya år och denna nya dag. Kommer åter ikväll med lite inlägg och kollar läget. Väl mött


 
 


Mackan


  


RSS 2.0