Fredag

De omnibus rebus et nonnullis aliis

Har sovit rätt skönt men drömmen uteblev har inget minne av någon sådan i alla fall. Är dock rätt mycket sömn att ta igen efter dessa veckor. Hör kriser till men går ju komma vidare med o få tillbaka sömnen som den en gång tidigare var med goda drömmar om allt och inget.

Morgonen började med att åka till M och L för vidare transport till R. Där kolla in och samtala med BG från huvustaden. Trevliga killar som har ett arbete som är väldigt smalt men samtidigt spännande en del fara ligger vilande här och viktigt. Så i morgon så bär det av till R för att utföra denna handling som nog skulle vara intressant för N att ta del av. Ska fota en del för att visa kollegorna till veckan. Blir upp tidigt koka kaffe läsa N samt packa säcken för det blir en lång dag som sedan avslutas med hockey på kvällen.



Tanken!

Logik och logiskt tänkande är något som brister i samband med en kris. Under samtalet idag så kommer jag fram till att visst man uppfattar en viss handling som skrämmande, ologisk, medveten, omedveten, ärlig eller kanske oärlig. Grubblandet tar en till det ologiska tänkandet till oanade höjder och får en att tappa energi trots att handlingen i sig kanske inte är menad mot dig som person utan en del i någons sätt att bearbeta vad den just har sagt, gjort. Men även vad den personen kanske har i bagaget sen tidigare vilket då kan göra att ens sätt att reagera på handlingen gör att bilder poppar upp och den personen reagerar med kyla, avhållsamhet, rädsla eller kanske en lite agressiv attityd även om den inte menar det. Den andre får för sig att den andre tror vissa saker som kan kännas jobbigt då man inte har logiken intakt. Kanske man möts på stadens gator stannar till säger hej o hur mår du? dock innan man hinner svara så dags gå vidare vi hörs. Då känns det som att någon känner rädsla inför vad man ska svara innan man ens har tagit orden i sin mun. Det kanske är så att personen ifråga känner stress inför vad man ska svara eller rädd att bemöta den andre inför andra så sin egna personlig bild ska förfaras. Eller kanske så att man är själv i en stressig del av livet just nu vilket gör att denna situation blir mer jobbig än om man vore i fas med livet. Tänk vad man har mycket att fundera över egentligen för att få en rätsida med livet. Krisen i sig skulle för några år sedan gestaltat sig på annat sätt än vad den gör idag. Dock är vägen tillbaka även en vandring med samma mål men olika delmål. För delmålen blir större till antal som i mitt fall nu. För många händelser som grävt ner mig väldigt långt under ytan men då även den kärlek som man ej får ge idag. Vissa delmål börjar jag vara framme vid men det finns ett flertal som det fortfarande är en sträcka kvar att gå till. Där tror jag även den andre parten har en del kvar att gå många gånger men kanske stressar förbi vissa av olika anledningar. Är dock säker på att finna mig själv och jag hoppas att jag den dagen hade chans till att ändra en aningen skev bild nån har fått efter att krisen blev ett faktum. Tror inte på någon chans till återhämtning men väl ett förstående att vissa händelser skulle uteblivit om man inte vore i kris. För att få en kris kan alla råka ut för och händer var dag. Är inget farligt om man tar tag i den och inte binder in sig i den vilket jag nog gjorde tidigare i år. Då tappar man mycket av insikt, logik energi lyssnandet mm mm mot sin partner. Önskar dock att utgången blivit en annan än detta som nu blivit. Slutresultatet i sig kanske inte annorlunda men väl sträckan dit önskar jag vore annorlunda.

Intog en lunch på en av stadens matställen tillssammans med I en platschef för en av stadens företag. En pratglad prick som gav en del tips inför vardagens händelser. Dom hade just flyttat sin firma och han inbjöd mig att hälsa på och se vad dom riktigt gör på detta företag samt intag av en kopp java. Bara tacka och ta emot så till veckan någon dag så ska jag åka över dit.

Ett besök till bokhandeln även idag för att leta något att fördjupa sig i och en välkänd person stod där och redan letade detsamma. Sa hej men tiden för lunch var snart slut. Blev dock inte något inköp då tiden var knapp och jag måste kila vidare till besök hos Dr J


Även ett besök till Dr J som har undersökt och tagit en del prover som sen ska utröna vissa besvär som finns med i bilden.  Här har även en plan formats för att få en rätsida med denna problematik. Och svaret är kanske inte så långt bort som jag trodde heller och skulle nog göra motparten en ahaupplevelse rikare om så vore möjligt för en ändring av sitt tänkande kring denna fråga. Var ett viktigt steg i rätt riktning att besöka J idag verkligen.

En tur till B och besök av F och Tim en snabbis boka en dag för att fixa med vinterdäcken som det börjar bli behov av.
Så söndag får ja ta den biten o fixa det. Ett besök till H för nedläggning av strömkabel blir det nog också då...........

Nu så en kväll att städa lite men återkommer senare i kväll med mer att skriva.



http://www.youtube.com/watch?v=iMfS8805n0M

http://www.youtube.com/watch?v=C8LSQNdkXPY

Boktips av en bok jag läste för ett par år sedan men som är aktuell mer än någonsin. Vid avlämnandet av proverna på kemlabb så mötte jag 2 till synes påverkade individer i 25 årsåldern som var på väg in i samma hus. Lotta Thell heter författaren som skildrat sit liv med droger. Hur utnyttjade tjejer blir av manliga narkomaner, att man inte kan lita på någon för man gör allt för att få pengar till köp av drogen. Då vi ser allt mer hur ung som gammal förfar av olika droger ute i samhället så läs den kan ge en tankeställare........
 
Mackan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0