Kväll och ja som jag nästan förstod så ....

Får respektera det beslutet och ja kan inte mer än hoppas att det kan komma ett tack inom en snar framtid.
Satt och letade lite i cyberspace och fann lite text om konflikter. Kom att tänka på hur jag själv är i konflikter och vad som styr hur man kommer framåt i dessa utan att trampa på tårna. Finns en del intressant att läsa ganska så mycket faktiskt.  Finns många av oss individer som skulle behöva lära sig konflikthantering av de lärda. Tror att vi skulle få en mycket bättre värld och samhälle mycket bättre än vad det är i dessa dagar. Och vi skulle nog även få bättre relationer och även bättre avslut än vad många har idag. För till sist så är det ju på individnivå det ligger hur vi kan hantera konflikter i olika sammanhang,kan vi då göra det på ett för alla bra sätt så vore det nog attans om vi inte fick ett bättre klimat där ute. Är detta gallimattias eller förstår ni resonemanget??

Är du konflikträdd? Thomas Jordan är forskare i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han menar att konflikträdsla innebär att man tycker att det är obehagligt när människor blir arga. Man har en överdriven rädsla för att det ska hända obehagliga saker när och om konflikter uppstår. Det handlar inte om konflikträdsla när man realistiskt bedömer att man kommer att förlora en konflikt. Inte heller när man klart och nyktert inser att en konflikt kan förvärra en redan spänd relation. Konflikträdd är man i stället enligt Jordan när man överskattar riskerna med en konflikt och "underskattar de negativa följderna av att tiga still".


Tips från Dalai Lama Men låt oss vara helt ärliga: det kommer alltid att finnas människor vi inte tycker om. En del tål vi inte, helt enkelt. Till och med Hans Helighet Dalai Lama håller med om att vi inte kan tycka precis lika mycket om alla människor här på jorden. Men när vi har en motståndare kan han eller hon inte vara 100% outståelig. Det finns alltid något vi kan stå ut med.   Koncentrera dig på delarna och egenskaperna som du inte hatar: ögonen, rösten, humorn osv. Det är som en meditationsövning. Att personen också är en odräglig falsk latmask som har överbett och dessutom är chefens gullegris, det känns lite lättare att stå ut med då. Konflikterna blir konstruktivare och kanske också färre. Ja, bättre bråk och mindre personangrepp, desto mer respekt.   Om du kan hitta delar av din fiende som du kan förlika dig med - ja, men det innebär att de du bråkar med kan hitta försonande drag också hos dig. Då är det ju inte lika farligt längre, eller hur? Konflikt är inte att vara 100% hatad.   Dessutom är vi människor varandras förutsättning påminner Dalai Lama om. Vi kan inte existera utan varandra, allt och alla hänger ihop här i världen. Alla behövs. Och det är väl både på gott och ont förstås. Med människor kommer vi alltid att ha konflikter och gemenskap, frustration och vänskap. Då gäller det att vara lite modig ibland, här på fastlandet.


http://www.youtube.com/watch?v=Wb1NHZ-euAc

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0