Ja så blev denna fredag....


Hade kunnat bli bara soppa för det är ju trevligare att få laga en bit god mat till fler än en själv, men det fick ändå bli denna goda rätt denna fredag kväll.
Tänk vad man förundras över hur god en maträtt blir även om man inte har tillräckligt med de ingridienser som finns i receptet. Tog inte tillräckligt med chili men såsen blev god nog ändå, och en par 3 matlådor blev det då kompisen blev sjuk i maggen kanske den beryktade vinterkräk som härjar som bäst  i Svea rike i dessa dagar. Så det fick bli en kväll att gnida de inres matlökar och njuta tillsammans med vitlöksbrödet. Till detta en lokacitron och sallad som gnider nyttigheten bak örat för det måste man ju även intaga en grön röd röra toppad med feta så slipper man leta. Receptet då ja en fläskfile som skivas i 1,5 till 2 cm tjocka skivor, panera dessa med att doppa först i äggula, ströbröd samt parmensanost och stek i smör. Skiva tomater lägg i ungsfast form, fileèrna läggs på tomaterna, lägg sedan tomater över fileèrna. Blanda grädde 5-6dl med 3 msk grovkorning stark senap, 6-8 msk chilisås men det blir bra att smaka sig fram få sin egen smak. Häll detta över fileèrna och strö sedan ost på ytan in i ugnen 200 g i ca 25-35 minuter efter smak hur man vill ha ytan av denna goda rätt. Till jaa ris eller som nu pressad potatis, vitlöksbröd, sallad samt gärna ett gott rött vin till.

Dagen då ja en sväng på staden och intog en lunch med A, S, H samt T och lite snack om vår framtida resa till Rhodos. Efter det så tog jag svängen om affären för att sedan ta vägen hem och till att städa upp lite i denna lilla lya. Den skiner inte som en nyproducerad lya vid älven men den duger gott åt mig fast visst att en kylig vinterdag kunna tända en eld i öppenspisen det hade inte varit dumt de, få värma ens smått kylslagna fossingar med att lägga upp dem på fotpallen och föra dem mot värmen som lyser upp i mörkret.

Nu sitter jag i soffan och skriver inlägget framför tv`n som just avslutat På spåret där bla Filip och Fredrik deltog med framgång. Vad ska vi nu se då kanske Dödligt vapen 3 nja fast den har man ju redan intagit en mörk afton så tror vi bläddrar vidare. Attans förlorat kanal 4 sport då man nu bytt kabelbolag och då kan vi utesluta hockeykväll med den flytten. Saknar att jag inte kan se på tv4 fakta den kanalen gillas av mig faktiskt dokumentärer drama ja den biten den kan jag se på faktiskt men tyvärr inte här hemma. Nä inte är det mycket som kan få ens inre till njutning denna afton. Får nog även denna afton bli lite surfande i bloggvärlden läsa om andras liv i universums fantastiskt skrämmande värld av livsöden. Samtidigt som jag önskar att vissa av dessa livsöden kunnat se annorlunda ut för en rättvis värld kan man verkligen inte påstå att det nu är. Det som stör mig mest idag är detta krigande samt att Volvo``s chefer har mage att ta ut miljonbonusar då man sparkar folk pga lågkonjukturen som nu råder. Detta är inte att jag skulle vara avundsjuk nej tvärt om utan för att så många livsöden som kommer att få det jobbigt medans dom gör som Joakim Von Anka utan att ens blinka. Det är för mig respektlöst för det är ju faktiskt så att vore det inte för golvfolket skulle Volvo inte varit där dom var igår! Går ett företag bra jo vars visst kan du då ta dina bonusar och gå men går det dåligt visa den goda sidan och lämna kvar pengarna i företaget kanske övriga samhället skulle följa med och vi på sikt skulle kunna insupa en värme i samhället som var länge sedan man kände. Nä nu går vi tillbaka genom hallen till sovrummet och pluggar i denna HP så inte strömmen tar slut. Sen får vi se vad resten av denna kväll kommer att ge i form av intryck.
Önskar er alla en god hälsa och en trevlig kväll



Mackan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0