Sent inkommen historia

Vi slutar denna afton med en liten verklighetshistoria från det vapentokiga landet i väst nämligen Amerikas förenta stater. Så här kan det gå av bara farten då man är ägare av ett vapen modell mindre lämpligt för en pensinär.
Även en liten fräckis få avsluta den 14è januari 2009.


Den pensionerade bilkaparen

En äldre dam i Amerika hade besökt stormarknanden och inhandlat en del varor. Då hon kom ut på parkeringen upptäckte hon att det satt fyra unga män i hennes bil. Hon släppte varukassarna, tog upp sin pistol ur handväskan och skrek så högt hon kunde åt männen att hon hade en pistol och hon visste hur hon skulle använda den om de inte försvann ut ur hennes bil ögonböj.

De fyra männen väntade inte en sekund utan klev snabbt ut ur bilen och sprang därifrån som om de var skjutna ur en kanon.
Damen samlade ihop sina kassar, ställde dem i bilens baksäte och satte sig bakom ratten.

Nu uppträdde ett litet problem med bilnyckeln. Den passade inte. Det visade sig nu att bilen som den äldre damen satt i var identisk med den bil som hon själv ägde, som stod fem parkeringsplatser längre ner.

Hon lastade över kassarna till sin egen bil, och körde iväg till närmsta polisstation.

Konstapeln höll på att krevera av skratt då han fick höra hennes historia, och pekade mot andra änden av disken där fyra, bleka höll på att göra en anmälan om en bilkapning under pistolhot av en gammal dam.

Inga anmälningar gjordes.


Så kan det gå då man äger ett vapen och av bara farten stegar fram till fel bil på en parkeringsplats i ett land där var och varannan är stolt ägare av ett handelvapen eller större skjutika, vilket jag nog tror skulle skapa samma än mer kaos i Sverige om vi hade samma vapenkultur här.


Regler för sovrumsgolf
  • Spelaren ska ha en egen utrustning, en klubba och två bollar.
  • Spel på planen måste godkännas av ägaren till hålet.
  • Till skillnad från utomhusgolf ska man försöka få klubban i hålet och bollarna utanför.
  • För ett så effektivt spel som möjligt bör klubban ha ett styft skaft. Banägaren förbehåller sig rättan att undersöka klubbans styvhet innan spelat kan börja.
  • Banägaren har rätt att begränsa klubbans längd för att undvika skador i hålet.
  • Spelet går ut på att klubban stöts så många gånger som möjligt tills banägaren är nöjd och spelet är fullbordat. Misslyckas man med detta kan man nekas till tillstånd att spela på banan igen.
  • Det anses som dåligt uppförande att spela hålet direkt när man kommit till banan. De mer rutinerade spelarna tar tid på sig att beundra banan. Speciell uppmärksamhet brukar riktas mot välformade bunkrar.
  • Spelarna varnas för att nämna för ägaren till den aktuella banan om andra banor de spelat på eller regelbundet spelar på. Uppretade banägare har av denna anledning skadat spelarens utrustning.
  • Spelare uppmanas att ha ordentliga regnkläder tillhanda för eventualitetens skull.
  • Spelarna bör försäkra sig om att deras match är ordentligt inbokad, speciellt när en bana spelas för första gången. Tidigare spelare har blivit irriterade när de upptäckt att någon spelare spelar på den bana som betraktas som sin egen.
  • Spelarna bör inte förutse att banan alltid är tillgänglig för spel. Vissa spelare känner sig besvärade när de upptäcker att banan är tillfälligt under reparation. Mer avancerade spelare finner alternativa spelsätt när så är fallet.
  • Spelare rådes att anhålla om banägarens tillstånd innan han försöker sig på det bakre nionde hålet.
  • Långsamt spel uppmuntras, men spelare bör vara beredda på att fortsätta i en snabbare takt, åtminstone temporärt, om banägaren så önskar.
  • Det uppfattas som en enastående prestation att spela på samma hål flera gånger under samma match.



Mackan


Kommentarer
Postat av: Katinka

Haha, den där gamla damen ingav viss respekt verkar det som. Kanske lika farligt som att barn har vapen? Ja, inte för att någon ska ha vapen då.

2009-01-15 @ 00:34:29
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0